ΗΠΑ: 1.453 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες λόγω του κορωνοϊού

ΗΠΑ: 1.453 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες λόγω του κορωνοϊού Facebook Twitter
ΗΠΑ: 1.453 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες λόγω του κορωνοϊού (EPA)
0

Η πανδημία του κορωνοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.453 ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο απολογισμός στη χώρα ξεπέρασε τους 66.000 νεκρούς.

Ως 20:30 του Σαββάτου (03:30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο είχε καταγράφει πάνω από 1,1 εκατ. κρούσματα μόλυνσης και 66.224 θανάτους, απολογισμό αυξημένο κατά 2% σε σύγκριση με αυτόν που δημοσιοποίησε προχθές Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ δεν έχουν πέσει κάτω από τους 1.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Από τα μέσα του Απριλίου, η χώρα παραμένει σε ένα επίπεδο απ' όπου δυσκολεύεται να κατέβει.

Την ίδια ώρα τραγικός είναι ο απολογισμός και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 241.682 ανθρώπους, μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 22.00 ώρα Ελλάδας χθες.

Περισσότερα από 3.398.390 κρούσματα έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί σε 195 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Μεταξύ αυτών των κρουσμάτων, τουλάχιστον 1.023.900 θεωρούνται αποθεραπευθέντα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM