ΗΠΑ: 10χρονη, θύμα βιασμού, αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα για να κάνει άμβλωση

ΗΠΑ: 10χρονη, θύμα βιασμού, αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα για να κάνει άμβλωση Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Οι χειρότεροι φόβοι, μετά την απόφαση κατάργησης του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, επαληθεύονται.

Ένα 10χρονο κορίτσι, θύμα βιασμού στο Οχάιο, το οποίο ήταν έγκυος έξι εβδομάδων, αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Ιντιάνα προκειμένου να προχώρησε σε άμβλωση, καθώς στην πολιτεία του απαγορευόταν.

Η ιστορία του κοριτσιού ήρθε στο φως τρεις ημέρες αφότου το Δικαστήριο έλαβε την απόφαση για την άμβλωση, γυρνώντας πίσω 50 χρόνια τις ΗΠΑ.

Η Δρ Κέιτλιν Μπέρναρντ, μαιευτήρας-γυναικολόγος της Ιντιανάπολης, είπε ότι έλαβε μια κλήση από έναν συνάδελφο γιατρό στο Οχάιο που περιθάλπει θύματα κακοποίησης, ζητώντας της βοήθεια. Οι νομοθέτες της Ιντιάνα δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει ή περιορίσει τις αμβλώσεις, αλλά είναι πιθανό να το πράξουν όταν συγκληθεί ειδική συνεδρίαση της πολιτειακής συνέλευσης αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την Μπέρναρντ, υπάρχει μια απότομη αύξηση στον αριθμό των γυναικών που έρχονται για άμβλωση από όμορες πολιτείες, όπου η διαδικασία έχει περιοριστεί ή απαγορευτεί.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε αυτή τη φροντίδα», δήλωσε στο Columbus Dispatch.

Στην περίπτωση της 10χρονης αναφέρθηκε η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νόεμ,η οποία είπε στο CNN την Κυριακή ότι θεωρεί «απίστευτο» το γεγονός ότι «κανείς δεν μιλάει για το διεστραμμένο, φρικτό και διαταραγμένο άτομο που βίασε μια 10χρονη».

Στη Νότια Ντακότα, οι αμβλώσεις θεωρούνται πλέον εγκληματικές πράξεις «εκτός εάν υπάρχει κατάλληλη και εύλογη ιατρική γνωμάτευση ότι η διενέργεια άμβλωσης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής της εγκύου». Οι περιπτώσεις αιμομιξίας και βιασμού δεν αποτελούν εξαίρεση σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η Ντάνα Μπας, οικοδέσποινα του CNN, πίεσε την Νόεμ για το εάν ήταν σωστό για ένα 10χρονο θύμα βιασμού που έμεινε έγκυος να πρέπει να περάσει τα όρια της Πολιτείας για μια νόμιμη άμβλωση.

Η Νόεμ, τότε, δήλωσε ότι ο βιασμός παιδιών είναι «ένα ζήτημα που το ανώτατο δικαστήριο έχει σταθμίσει...», προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει «να απευθύνονται σε αυτά τα άρρωστα άτομα [που] το κάνουν αυτό στα παιδιά μας».

Σε ερώτηση για το εάν θα επιδίωκε να αλλάξει ο νόμος εάν συνέβαινε κάτι παρόμοιο στην πολιτεία της, η Νόεμ απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι μια τραγική κατάσταση πρέπει να διαιωνίζεται από μια άλλη τραγωδία. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι ζούμε πραγματικά μια ζωή που λέει ότι κάθε ζωή είναι πολύτιμη, ειδικά αθώες ζωές που έχουν διαλυθεί, όπως αυτή της 10χρονης».

Ερωτηθείς εάν το κορίτσι θα έπρεπε να γεννήσει το μωρό, η Νόεμ δήλωσε ότι «κάθε ζωή – κάθε ζωή είναι πολύτιμη. Αυτή η τραγωδία είναι φρικτή. Όμως, στη Νότια Ντακότα, ο νόμος σήμερα είναι ότι οι αμβλώσεις είναι παράνομες, με εξαίρεση αν πρέπει να σωθεί η ζωή της μητέρας».

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM