ΗΠΑ: 10 εκατ. δολ. σε όποιον δώσει πληροφορίες για 6 Ρώσους αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών

ΗΠΑ: 10 εκατ. δολ. σε όποιον δώσει πληροφορίες για 6 αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Facebook Twitter
Φωτ.: FBI
0

Οι ΗΠΑ προσφέρουν έως και 10 εκατ. δολάρια σε όποιον παράσχει πληροφορίες σχετικά με έξι άτομα που περιγράφουν οι αρχές ως αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι έξι καταζητούμενοι, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έπληξαν κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ.

Οι έξι αξιωματικοί εργάζονται σε μια εστιασμένη στον κυβερνοχώρο μονάδα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ρωσίας (GRU) και συμμετείχαν σε μια παγκόσμια επίθεση κακόβουλου λογισμικού το 2017, που μόλυνε τους υπολογιστές πολλών ιδιωτικών οντοτήτων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομειακού συστήματος, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβερνοεπίθεση «NotPetya» του 2017 κατέστρεψε τμήματα της υποδομής της Ουκρανίας και κατέστρεψε υπολογιστές σε χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό.

Το 2020 ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες στους έξι αξιωματικούς της μονάδας «Sandworm» για συνωμοσία σε απάτη και κατάχρηση υπολογιστών, μεταξύ άλλων κατηγοριών, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η αποζημίωση έως και 10 εκατ. δολάρια θα δοθεί για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην «ταυτοποίηση ή τοποθεσία οποιουδήποτε ατόμου που, ενώ ενεργεί υπό την καθοδήγηση ή υπό τον έλεγχο μιας ξένης κυβέρνησης, συμμετέχει σε κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο κατά των κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από τη ρωσική πλευρά.

ΗΠΑ: 10 εκατ. δολ. σε όποιον δώσει πληροφορίες για 6 αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Facebook Twitter
Φωτ.: FBI

Με πληροφορίες του Reuters/usnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανέβαλε τη βουτιά στον Σηκουάνα λόγω των πρόωρων εκλογών

Διεθνή / Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανέβαλε τη βουτιά στον Σηκουάνα λόγω των πρόωρων εκλογών

Η Αν Ινταλγκό είχε ανακοινώσει πως θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα για να αποδείξει πως τα νερά του είναι καθαρά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων - Ο δήμαρχος της Αθήνας προσκεκλημένος για να βουτήξει μαζί με την Ινταλγκό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2024

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2024

Δεν θα τον συνοδεύσει η Κέιτ Μίντλετον που δίνει μάχη με τον καρκίνο - Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας (FA)
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM