Ιορδανία: Μπουνιές και κλωτσιές στη Βουλή σε συνεδρίαση για την ισότητα των φύλων

Ιορδανία: Στα χέρια πιάστηκαν οι βουλευτές - Σε συνεδρίαση για την ισότητα φύλων Facebook Twitter
0

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης που μεταδιδόταν σε livestream στην Ιορδανία, με τους βουλευτές να πιάνονται στα χέρια και την συνεδρίαση να διακόπτεται. 

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για την ισότητα των φύλων και συγκεκριμένα η συμπερίληψη του επιθέτου «Ιορδανές» σε αναθεώρηση κεφαλαίου του Συντάγματος που θα εγγυάται τα ίσα δικαιώματα όλων των πολιτών. 


Πολλοί, ωστόσο, βουλευτές αντιτίθενται με ένταση στην αναθεώρηση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τη «περιττή». 


Ο καυγάς ξεκίνησε με απειλητικές χειρονομίες για να καταλήξει σε συμπλοκή και τελικά διακοπή της συνεδρίασης. 

Το Σύνταγμα του βασιλείου, που ισχύει απότ ο 1952, έχει τροποποιηθεί 29 φορές, με την ισχύ του μονάρχη να ενισχύεται σε βάρος των βουλευτών, σύμφωνα με ειδικούς.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM