Ηνωμένο Βασίλειο: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που αιτούνται άσυλο θα μεταφερθούν σε «πλωτή φυλακή»

ΗΒ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να μεταφερθούν σε μία «πλωτή φυλακή».

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Rainbow Migration, αρκετά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που έχουν ζητήσει άσυλο θα μεταφερθούν στη φορτηγίδα Bibby Stockholm. Μάλιστα, η ίδια οργάνωση αναφέρει πως τα εν λόγω άτομα έχουν ήδη λάβει σχετικές επιστολές, μέσω των οποίων τους γνωστοποιείται η μεταφορά τους.

Εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης περιέγραψε το Bibby Stockholm ως «πλωτή φυλακή». Στη συνέχεια, τόνισε ότι η μετακίνηση ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εκεί θα μπορούσε να «τραυματίσει» ακόμα περισσότερο όσους έχουν διαφύγει από «αδιανόητους κινδύνους και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «μερικά από τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που ζητούν άσυλο και τα οποία υποστηρίζουμε έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν επιστολές. Αυτές οι επιστολές επιβεβαιώνουν τη μεταφορά τους μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό».

Πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα άτομα μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα καθώς θα αναγκαστούν να ζήσουν σε συνθήκες υπερπληθυσμού». Είπε παράλληλα ότι «θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην υποστήριξη και επίσης δεν θα είναι ελεύθεροι να μετακινούνται στο λιμάνι. Επομένως, οι συνθήκες εκεί μέσα παραπέμπουν σε συνθήκες φυλακής».

Τέλος, υπογράμμισε: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί να στεγάσει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που ζητούν άσυλο σε κατάλληλα καταλύματα, καθώς επιδιώκουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στη χώρα μας με ασφάλεια».

ΗΒ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA

Η είδηση έρχεται έπειτα από μήνες διαφωνίας ανάμεσα στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κυβέρνησης σχετικά με το εάν το Bibby Stockholm είναι το κατάλληλο μέρος για τη στέγαση μεταναστών. Το θέμα μάλιστα πήρε διαστάσεις, όταν εντοπίστηκε το βακτήριο της λεγιονέλλας στην παροχή νερού του πλοίου. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω βακτήριο μπορεί να προκαλέσει τη νόσο των λεγεωνάριων, μια σοβαρή μορφή πνευμονίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε στο σχέδιό της, καθώς από την Τρίτη στις 24 Οκτωβρίου, 50 άτομα βρίσκονται ήδη στο Bibby Stockholm. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, θα μπορούσαν να «φιλοξενηθούν» μέχρι και 500 άτομα.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης ξεκίνησε σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος στέγασης όσων περιμένουν να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις ασύλου τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επί του παρόντος, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν σε ξενοδοχεία ενώ περιμένουν επίσημη απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι Εργατικοί όμως αμφισβήτησαν το κατά το πόσο εξοικονομούνται χρήματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι το κόστος είναι πέντε φορές υψηλότερο από τα ξενοδοχεία ασύλου.

Το υπουργείο Εσωτερικών όμως αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι το κόστος θα είναι χαμηλότερο όταν θα γίνει χρήση της πλήρους χωρητικότητας του Bibby Stockholm.

Με πληροφορίες από thepinknews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM