Ινδία: Στοχοποιούσαν γκέι μέσω Grindr για να τους ληστεύουν - Τρεις συλλήψεις

Ινδία: Στοχοποιούσαν γκέι μέσω Grindr για να τους ληστεύουν - Τρεις συλλήψεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τρία μέλη συμμορίας συνελήφθησαν από την ινδική αστυνομία στην Αχμενταμπάντ την Τρίτη ως ύποπτοι σειράς ληστειών και επιθέσεων σε άνδρες που είχαν στοχοποιήσει μέσω Grindr.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη χρήση της εφαρμογής για να εντοπίσουν θύματα, προσελκύοντάς τα σε απομονωμένα σημεία όπου μπορούσαν να τα χτυπήσουν και να τα ληστέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι θύτες ανάγκασαν τα θύματά τους να τους στείλουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 


«Οι συλληφθέντες ομολόγησαν πως λήστεψαν τουλάχιστον 15-20 άτομα χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες» σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής. 


Παρότι το γκέι σεξ έχει αποποινικοποιηθεί στη χώρα από το 2018, το συνεχιζόμενο στίγμα, ιδίως στη συντηρητική και βαθιά θρησκευόμενη επαρχία, εξακολουθεί να κρατά τους queer Ινδούς δέσμιους της σεξουαλικής τους ταυτότητας

Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι το φόβο, εκβίαζαν και εκφόβιζαν τα θύματά τους που δεν ήθελαν να γνωστοποιηθεί η σεξουαλική τους ταυτότητα. Ωστόσο, ένα από τα θύματα αποφάσισε να μιλήσει, αποκαλύπτοντας τη δράση τους. 


Τα τελευταία χρόνια, το Grindr έχει δεσμευτεί «πολιτική μηδενικής ανοχής» απέναντι στο ρατσισμό, την τρανσοφοβία και άλλες διακρίσεις, σε μία προσπάθεια να πατάξει τις κακοποιητικές συμπεριφορές. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ