Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε μέρος στην ανατολική Ινδία, μετά το θάνατο ενός Ινδού αγρεργάτη. 

 

Το... πτώμα ενός Ινδού αγρεργάτη, ο οποίος δεν είχε συγγενείς, μεταφέρθηκε από τους γείτονές του σε μια τράπεζα ώστε να δώσει τη... συγκατάθεσή του και να εκταμιευτούν από το λογαριασμό του τα χρήματα που απαιτούνταν για την αποτέφρωσή του.

 

Ο 55χρονος Μαχές Γιαντάβ πέθανε μόνος του, το πρωί της Τρίτης, στο χωριό του στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας, μετά από μακρά ασθένεια.

 

Λίγες ώρες αργότερα οι γείτονές του τον βρήκαν νεκρό. Αφού έψαξαν μάταια το σπίτι για να βρουν κάποιο αντικείμενο αξίας, ώστε να πληρώσουν την κηδεία, εντόπισαν τελικά το τραπεζικό βιβλιάριό του: Ο Γιαντάβ είχε καταφέρει να αποταμιεύσει περίπου 1.600 δολάρια.

 

Το ίδιο απόγευμα, κουβαλώντας το πτώμα, οι γείτονες πήγαν στην τράπεζα έχοντας μαζί τους το βιβλιάριό του και πολιόρκησαν το υποκατάστημα, μέχρι που ο διευθυντής της συμφώνησε να τους δώσει τα χρήματα για την αποτέφρωση.

 

«Η τράπεζα τελικά αποδέσμευσε το ποσό, μετά την παρέμβαση της τοπικής αστυνομίας», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Αμρεντάρ Κουμάρ.

 

Μια από τις γειτόνισσες, η Σακουντάλα Ντέβια, είπε ότι ο Μαχές δεν είχε δική του γη και δεν λάμβανε καμία βοήθεια από την κυβέρνηση. «Δεν υπήρχε κανείς να τον φροντίσει και υπέφερε για μήνες. Έτσι, μεταξύ άλλων, του πηγαίναμε και φαγητό», εξήγησε.

 

Ο διευθυντής της Canara Bank, Σαντζέι Κουμάρ, παραδέχτηκε ότι αυτή η σουρεαλιστική κατάσταση προκάλεσε πανικό. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Μετά από μία ώρα τους έδωσα τα χρήματα (135 δολάρια) και τελικά έφυγαν για το κρεματόριο», είπε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ