Ινδία: Πήγαν τον νεκρό στην τράπεζα για να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό του για την αποτέφρωση

Ινδία: Πήγαν τον νεκρό στην τράπεζα για να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό του για την αποτέφρωση Facebook Twitter
0

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε μέρος στην ανατολική Ινδία, μετά το θάνατο ενός Ινδού αγρεργάτη. 

Το... πτώμα ενός Ινδού αγρεργάτη, ο οποίος δεν είχε συγγενείς, μεταφέρθηκε από τους γείτονές του σε μια τράπεζα ώστε να δώσει τη... συγκατάθεσή του και να εκταμιευτούν από το λογαριασμό του τα χρήματα που απαιτούνταν για την αποτέφρωσή του.

Ο 55χρονος Μαχές Γιαντάβ πέθανε μόνος του, το πρωί της Τρίτης, στο χωριό του στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας, μετά από μακρά ασθένεια.

Λίγες ώρες αργότερα οι γείτονές του τον βρήκαν νεκρό. Αφού έψαξαν μάταια το σπίτι για να βρουν κάποιο αντικείμενο αξίας, ώστε να πληρώσουν την κηδεία, εντόπισαν τελικά το τραπεζικό βιβλιάριό του: Ο Γιαντάβ είχε καταφέρει να αποταμιεύσει περίπου 1.600 δολάρια.

Το ίδιο απόγευμα, κουβαλώντας το πτώμα, οι γείτονες πήγαν στην τράπεζα έχοντας μαζί τους το βιβλιάριό του και πολιόρκησαν το υποκατάστημα, μέχρι που ο διευθυντής της συμφώνησε να τους δώσει τα χρήματα για την αποτέφρωση.

«Η τράπεζα τελικά αποδέσμευσε το ποσό, μετά την παρέμβαση της τοπικής αστυνομίας», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Αμρεντάρ Κουμάρ.

Μια από τις γειτόνισσες, η Σακουντάλα Ντέβια, είπε ότι ο Μαχές δεν είχε δική του γη και δεν λάμβανε καμία βοήθεια από την κυβέρνηση. «Δεν υπήρχε κανείς να τον φροντίσει και υπέφερε για μήνες. Έτσι, μεταξύ άλλων, του πηγαίναμε και φαγητό», εξήγησε.

Ο διευθυντής της Canara Bank, Σαντζέι Κουμάρ, παραδέχτηκε ότι αυτή η σουρεαλιστική κατάσταση προκάλεσε πανικό. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Μετά από μία ώρα τους έδωσα τα χρήματα (135 δολάρια) και τελικά έφυγαν για το κρεματόριο», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM