Ινδία: Oι ακριβότερες εκλογές στην ιστορία - Κόστισαν 8,6 δισ. δολάρια

Ινδία: Oι ακριβότερες εκλογές στην ιστορία - Κόστισαν 8,6 δισ. δολάρια Facebook Twitter
0

Οι πρόσφατες εκλογές στην Ινδία δεν ήταν μόνο οι μεγαλύτερες στην ιστορία του πλανήτη όσον αφορά τον αριθμό ψηφοφόρων αλλά και οι ακριβότερες όλων των εποχών. 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Σπουδών για  τα Μέσα Ενημέρωσης (CMS), το οποίο εδρεύει στο Νέο Δελχί, κόμματα, υποψήφιοι και οργανωτικές αρχές ξόδεψαν περίπου 8,6 δισ. δολάρια για προεκλογικό αγώνα και διαδικαστικά θέματα. Οι εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, όπου εκλέγονταν τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Κογκρέσου είχαν στοιχίσει περίπου 6,5 δισ. δολάρια. 

Οι εκλογές οδήγησαν σε νέα νίκη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, το κόμμα του οποίου, το ινδουιστικό εθνικιστικό BJP αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά του και πέτυχε να καταλάβει πάνω από τα 2/3 των εδρών στην κάτω βουλή.

Υπολογίζεται επίσης πως το κόμμα του Μόντι ξόδεψε περίπου το 55% των χρημάτων που δόθηκαν για τις εκλογές, περίπου 4,5 δισ. δολάρια.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM