Ινδία: Κινητήρας αεροσκάφους της Air India έπιασε φωτιά - Τρόμος για 179 επιβάτες

Ινδία: Κινητήρας αεροσκάφους της Air India έπιασε φωτιά - Τρόμος για 179 επιβάτες Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Οι επιβάτες σε πτήση της Air India Express, το βράδυ του Σαββάτου, ακούγονται να ουρλιάζουν σε βίντεο καθώς είδαν έναν από τους κινητήρες του αεροπλάνου να παίρνει φωτιά αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Στιγμές τρόμου έζησαν το βράδυ του Σάββατου οι 179 επιβάτες πτήσης της Air India από το Μπενγκαλούρου στο Κότσι όταν οχτώ λεπτά μετά την απογείωση ένας από τους κινητήρες του αεροπλάνου έπιασε φωτιά υποχρεώνοντας τον πιλότο να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση. Τη φωτιά στον κινητήρα κατέγραψαν επιβάτες του αεροπλάνου στο βίντεο που ακολουθεί.

Tο αεροπλάνο απογειώθηκε με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα. Όταν το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Μπενγκαλούρου το πλήρωμα ζήτησε από τους επιβάτες να παραμείνουν καθισμένοι λέγοντας «όλα είναι υπό έλεγχο». Τη φωτιά τελικά κατέσβησαν τα πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου με την Air India να ανακοινώνει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Ινδία: Τι ανέφερε η αεροπορική για τη φωτιά στο αεροπλάνο

Οι πιλότοι «επέλεξαν» να επιστρέψουν στο διεθνές αεροδρόμιο Bengaluru Kempegowda και «πραγματοποίησαν προσγείωση για προληπτικούς λόγους» αφού ο κινητήρας έπιασε φωτιά, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση στο India Today. Μετά την προσγείωση, το αεροπλάνο εκκενώθηκε επιτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οι επιβάτες, ανέφερε επίσης η αεροπορική εταιρεία. «Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που προκάλεσε και εργαζόμαστε για να παρέχουμε εναλλακτικές ρυθμίσεις ώστε οι επισκέπτες μας να φτάσουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση. «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα με τη ρυθμιστική αρχή για να διαπιστωθεί η αιτία».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, Bangalore International Airport Limited ανέφερε: «Στις 18 Μαΐου, το IX 1132 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Bengaluru στις 23.12, λόγω πυρκαγιάς που αναφέρθηκε σε έναν από τους κινητήρες. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πλήρη κλίμακα και η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως κατά την προσγείωση».

Η Air India Express είναι μία χαμηλού κόστους, μικρών αποστάσεων θυγατρική του αερομεταφορέα Air India.

Με πληροφορίες Daily Mail, Times of India

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ