No.1

Ινδία: Δραματική αύξηση των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας- Λειτούργησε μετά από μήνες εργασιών

Ινδία: Δραματική αύξηση των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας - Λειτούργησε μετά από μήνες εργασιών Facebook Twitter
0

Δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από την κατάρρευση της κρεμαστής γέφυρας στην Ινδία. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 81 άτομα που έχασαν τις ζωές τους, ενώ άλλοι 30 έχουν τραυματιστεί.

«60 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής» επεσήμανε βουλευτής, ενώ άλλος αξιωματούχος ενημέρωσε για τους δεκάδες τραυματίες. 

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων είναι και «αρκετά παιδιά». 

«Ήθελα να τραβήξω μερικά απ΄αυτά μαζί μου, αλλά είχαν πνιγεί ή παρασυρθεί» είπε άνδρας, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ενώ είπε πως η γέφυρα κατέρρευσε σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Οι Αρχές αναφέρουν πως στη γέφυρα, η οποία στεκόταν πάνω από τον ποταμό Μάτσου στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, βρίσκονταν περισσότερα από 150 άτομα την ώρα της κατάρρευσης και έπεσαν στο νερό. Οι έως τώρα πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν πάνω από 400.

Τα πλάνα από το σημείο δείχνουν δεκάδες άτομα να κρατιούνταν από τα εναπομείναντα καλώδια της γέφυρας, ενώ διασώστες πασχίζουν να τους ανασύρουν. Άλλοι, επιχειρούν να σκαρφαλώσουν από τα κομμάτια που στέκουν ακόμα όρθια και άλλοι κολυμπούν. 

Ο τοπικός υπουργός Υγείας, Harsh Sanghavi, αναφέρθηκε στον αριθμό των ατόμων που ήταν πάνω στη γέφυρα, η οποία ήταν τουριστική ατραξιόν και γινόταν πόλος έλξης για πολλούς περιηγητές. 

Η ιστορική γέφυρα των 230 μέτρων χτίστηκε την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Ήταν κλειστή τους τελευταίους έξι μήνες για εργασίες ανακαίνισης και είχε ανοίξει μόλις την περασμένη εβδομάδα. 

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, κάλεσε τις τοπικές Αρχές και στείλουν επιτόπου συνεργεία έρευνας και διάσωσης, ενώ η τοπική κυβέρνηση σχημάτισε μία πενταμελή επιτροπή έρευνας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM