Ινδία: Άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου για «βεβήλωση» σε ιερό ναό των Σιχ

Ινδία: Άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου για «βεβήλωση» σε ιερό ναό των Σιχ Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Άνδρας που πιστεύεται πως επιχείρησε να βεβηλώσει αντικείμενο στον ιερότερο ναό των Σιχ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, σύμφωνα με την αστυνομία της ινδικής πόλης Αμριτσάρ. 


Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον ναό Golden Temple, χθες Σάββατο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. 

Ο άνδρας φέρεται να εισέβαλε στο εσωτερικό ιερό του ναού όπου κρατείται η «βίβλος» του Σιχισμού, το Guru Granth Sahib. 
 

Όταν προσπάθησε να αγγίξει ένα τελετουργικό σπαθί τοποθετημένο δίπλα στο ιερό βιβλίο, έσπευσαν να τον αποτρέψουν φύλακες και πιστοί. 

Τα επεισόδια που ξέσπασαν λίγο μετά, καταγράφηκαν στην κάμερα που μετέδιδε τη λειτουργία τηλεοπτικά. 

Είναι ασαφές τι ακριβώς συνέβη μέσα στο χάος. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας βρέθηκε ήδη νεκρός όταν οι αξιωματικοί της έφτασαν στο ναό. 


Σε τουίτ του, ο πρωθυπουργός της Πουντάμπ έδωσε εντολή για ενδελεχή έρευνα και μηδενική ανοχή στους «πραγματικούς σκευωρούς της κακόβουλης αυτής ενέργειας». 


Η βεβήλωση του Βιβλίου του Γκουρού Αρντζάν θεωρείται ακραία προκλητική στην κοινότητα των Σιχ. 


Μεταξύ 2014 και 2015 το πλήθος βεβηλώσεων προκάλεσαν πολιτικό ζήτημα που κυριάρχησε στις μετέπειτα εκλογές, με τους τοπικούς άρχοντες να επικρίνονται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους και πολλούς Σιχ πως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το φαινόμενο και να αποδώσουν δικαιοσύνη. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM