"Ιερός" πόλεμος Πάπα Φραγκίσκου- Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες

"Ιερός" πόλεμος Πάπα Φραγκίσκου- Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Έντονη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Μεξικό πίσω στο Βατικανό.

"Ένας άνθρωπος που σκέφτεται μόνο πως θα χτίσει τείχη, όπου κι αν βρίσκονται, κι όχι πως θα χτίσει γέφυρες δεν είναι Χριστιανός" σχολίασε σε δημοσιογράφους ο Ποντίφικας, αναφερόμενος στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους πρόσφυγες. "Δεν αναγράφεται στο Ευαγγέλιο. Ψηφίστε, μην ψηφίζετε. Δεν παρεμβαίνω. Όμως απλά λέω: δεν είναι χριστιανικό" προσέθεσε.

Το χτίσιμο ενός τείχους μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στις ομιλίες του Τραμπ, που επαναλαμβάνει πως για το τείχος θα πρέπει να πληρώσει και το Μεξικό.

Ο Τραμπ δεν άφησε φυσικά ασχολίαστες τις δηλώσει του Πάπα, τον οποίο και αποκάλεσε "αισχρό" επειδή "αμφισβητεί την πίστη του". "Οποιοσδήποτε θρησκευτικός ηγέτης θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη ενός ανθρώπου είναι επαίσχυντος» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου. "Κανείς ηγέτης, ιδίως ένας θρησκευτικός ηγέτης, δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αμφιβάλλει για την θρησκεία ή την πίστη ενός άλλου ανθρώπου" υπογράμμισε ο Τραμπ.

Μάλιστα λίγο μετά, στη διάρκεια ομιλίας του στην Νότια Καρολίνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Μεξικού πως δηλητηρίασε τη γνώμη του Ποντίφικα για τον χαρακτήρα του. "Είπε πολύ αρνητικά πράγματα για εμένα επειδή η κυβέρνηση του Μεξικού τον έπεισε πως ο Τραμπ δεν είναι καλός άνθρωπος" σχολίασε χαρακτηριστικά. "Εάν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το απόλυτο τρόπαιό του, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο ποντίφικας απλά θα εύχεται και θα προσεύχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος" ανέφερε ο Τραμπ στην ομιλία του.

In response to the Pope:If and when the Vatican is attacked by ISIS, which as everyone knows is ISIS’s ultimate...

Posted by Donald J. Trump on Thursday, February 18, 2016
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM