Ιαπωνία: Το κράτος φτιάχνει εφαρμογή γνωριμιών για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα

Ιαπωνία VS Υπογεννητικότητα : Η κυβέρνηση ετοιμάζει κρατική εφαρμογή γνωριμιών Facebook Twitter
Γυναίκα φλερτάρει μέσω εφαρμογής γνωριμιών/ Φωτ.: Getty Images
0

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να λανσάρει εφαρμογή γνωριμιών για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας (και της μείωσης των γάμων). 

Η ελπίδα είναι να δοθεί μια «ήπια ώθηση» στο σχεδόν «70% των ανθρώπων που θέλουν να παντρευτούν» αλλά δεν «συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις ή εφαρμογές για να αναζητήσουν σύντροφο», δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στην ιαπωνική εφημερίδα The Asahi Shimbun.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση του Τόκιο δεν παίρνει το προξενιό ελαφρά τη καρδία: Οι χρήστες θα πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι «νόμιμα ελεύθεροι» και πρόθυμοι να παντρευτούν.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 15 προσωπικά στοιχεία, όπως ύψος, επάγγελμα και εκπαιδευτικό υπόβαθρο, τα οποία θα είναι ορατά σε άλλους χρήστες. Και, για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο «ρομαντικά», ένα επίσημο φορολογικό πιστοποιητικό για να πιστοποιηθεί ο ετήσιος μισθός τους.

Η πόλη έχει ήδη επενδύσει 1,28 εκατ. δολάρια στην εφαρμογή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Έρχεται εν μέσω μιας πληθυσμιακής κρίσης την οποία ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα χαρακτήρισε ως τη «σοβαρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας». Οι γεννήσεις μειώθηκαν για όγδοη συνεχή χρονιά σε 758.631, μια πτώση της τάξης του 5%.

Το 2023, η Ιαπωνία είχε υπερδιπλάσιους θανάτους σε σχέση με τα νεογέννητα μωρά. Η χώρα είναι πλέον μία από τις γηραιότερες κοινωνίες του κόσμου, με τον πληθυσμό της να προβλέπεται να μειωθεί κατά άλλο ένα 30 τοις εκατό σε 87 εκατομμύρια μέχρι το 2070, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Πληθυσμό και την Κοινωνική Ασφάλιση. Η κύρια αιτία αυτής της ραγδαίας μείωσης θεωρείται ότι είναι τα χαμηλότερα ποσοστά γάμων.

Με πληροφορίες από Vice

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM