Όταν το Tinder αποφάσισε να «τρολάρει» τους χρήστες του

Όταν το Tinder αποφάσισε να «τρολάρει» τους χρήστες του Facebook Twitter
«Με άμεση ισχύ, το Tinder θα αρχίσει να αφαιρεί όλες τις φωτογραφίες των μελών που κρατούν μικρά και μεγάλα θαλάσσια πλάσματα», αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.
0

Πριν από μερικούς μήνες είχε ανοίξει ολόκληρη συζήτηση για την επιτυχία που είχαν στις εφαρμογές γνωριμιών οι φωτογραφίες ανδρών με τεράστια ψάρια, τα οποία μόλις είχαν αλιεύσει με τα σούπερ αποτελεσματικά αγκίστριά τους.

Οι δεινοί ψαράδες γνώριζαν μέρες δόξας και σε διάφορα sites για σχέσεις γράφονταν υμνητικά σχόλια που προσπαθούσαν να εξηγήσουν γιατί αυτός ο τύπος άνδρα σημείωνε τέτοια επιτυχία στα ματσαρίσματα. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες το Tinder εμφανίστηκε να μην εκτιμά ιδιαιτέρως το προφίλ του «μεγάλου ψαρά», γι’ αυτό και με σχετική ανακοίνωση πήρε την απόφαση να «κατεβάσει» όλες τις φωτογραφίες ανδρών με τη λεία τους από κάποια λίμνη ή θάλασσα στα χέρια.

Ο λόγος;

Όπως έγινε γνωστό μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, έπαιξαν κάποιο ρόλο τα πονηρά υπονοούμενα που συνέδεαν τα μεγάλα ψάρια με την ανδρική ανατομία και εδώ και καιρό αυτά τα αστειάκια και αυτού του είδους το περιεχόμενο δεν αρέσει σε πολλούς και σίγουρα βάζει σε μπελάδες συγκεκριμένου πλαισίου την εφαρμογή. Έπειτα η εφαρμoγή επικαλέστηκε παράπονα των χρηστών που ζητούσαν απενεργοποίηση των φωτογραφιών με άνδρες που κράδαιναν περήφανοι κάποιον γιγαντιαίο κυπρίνο ή κάποιον άλλο θαλάσσιο θησαυρό, ενώ προηγήθηκε έρευνα ανάμεσα στους χρήστες της εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι ένα 92% (!) των χρηστών είχε αναφέρει ότι «αρρώσταινε» ή έστω «ανακατευόταν» όταν σκόνταφτε πάνω σε ένα τέτοιο προφίλ με έναν άνδρα να κρατά ένα ψάρι, κάτι που, όπως υποστήριζαν οι επικεφαλής της εφαρμογής στο δελτίο Τύπου, τους έκανε να αποφασίσουν να πουν αντίο στους «ψαράδες» και να στείλουν στο αρχείο τις εντυπωσιακές ψαριές τους, προς χάριν της ειρήνης και της ηρεμίας των χρηστών στην πλατφόρμα γνωριμιών.

«Με άμεση ισχύ, το Tinder θα αρχίσει να αφαιρεί όλες τις φωτογραφίες των μελών που κρατούν μικρά και μεγάλα θαλάσσια πλάσματα», αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου. Σύμφωνα μάλιστα με τους επικεφαλής της εφαρμογής, στόχος ήταν το ξεσκάρταρισμα των φωτογραφιών να αρχίσει από τα τέλη Μαρτίου και πλέον από τον Απρίλιο να απαγορευτεί οριστικά η ανάρτηση φωτογραφιών μελών του Tinder με νεκρά θαλάσσια πλάσματα.

«Ακούμε πάντα τα μέλη μας και είναι σαφές ότι η πανταχού παρούσα φωτογραφία με τα ψάρια είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στην εφαρμογή μας. Ρίξαμε ένα ευρύ "δίχτυ" για τις fish pics, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των μελών μας στο Tinder και να αφαιρέσουμε ένα εμπόδιο για να συναντήσουν το ταίρι τους», υποστήριξε ένας από τους επικεφαλής της πλατφόρμας, ο Sal Mon. Πώς τον είπαμε τον κύριο; Sal-Mon. Δηλαδή, Σολομό;

Κάπως έτσι. Γιατί όλο το παραπάνω ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο του Tinder προς τους χρήστες του, με τη διαφορά ότι το αγκίστρι το «τσίμπησαν» πολλοί, μεταξύ των οποίων και κάποια ειδησεογραφικά Μέσα.

Βέβαια, η μαύρη αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο με τις φωτογραφίες με τα ψάρια προκαλεί ελαφρά αηδία σε αρκετούς χρήστες, ενώ στην καλύτερη περίπτωση το θέαμα εδώ και καιρό χαρακτηρίζεται ως γραφικό. Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι της εφαρμογής εκτός από την πλάκα φρόντισαν να μοιραστούν και μερικές συμβουλές για επιτυχία στο online dating.

Μία από αυτές ήταν ότι αρκούν 4 καλές φωτογραφίες (αυτός είναι ο «μαγικός αριθμός» κατά τους ειδικούς της εφαρμογής), στις οποίες θα φαίνεται καλά το πρόσωπο του χρήστη, ανεξαρτήτως αν κρατάει κάποιο ψάρι στην αγκαλιά του ή όχι. Και επίσης, κατά τους ειδικούς του Tinder, παίζει ρόλο αν κάποιος ή κάποια διαθέτει «επαληθευμένο προφίλ». Τα «μη επαληθευμένα προφίλ» είναι «κόκκινη σημαία» για κάποιον ή κάποια που αναζητά ταίρι online. Αλλά αυτό το ξέρουμε ήδη και απ’ όλα τα υπόλοιπα social media. Όσο για το αστείο με τα ψάρια; Δεν θα ήταν άσχημο για λίγο καιρό να εκλείψουν όλες αυτές οι φωτογραφίες, αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά...

Με στοιχεία από DesignTaxi.Com

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Instagram στο Twitter και στο OnlyFans: Το σεξ και η πορνογραφία την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης

Σχέσεις / Πώς το twitter έγινε η μόνη πλατφόρμα social media που επιτρέπει την πορνογραφία;

Οι εποχές που η κατανάλωση της πορνογραφίας πέρναγε από τα ειδικά sections των βιντεοκλάμπ και χρειαζόταν μεγάλο θάρρος για να περάσεις από αυτά τα ράφια έχουν παρέλθει και η σεξουαλική συμπεριφορά όσων μεγαλώνουν μέσα στη δωρεάν πορνογραφία δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάζεται καθοριστικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη»

TV & Media / Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλλουν σε ανώτερα στελέχη»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ομιλία Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερη σεζόν της σειράς «Σέρρες»
LIFO NEWSROOM