Στο «μικροσκόπιο» των ρυθμιστικών αρχών της Ιαπωνίας φαίνεται πως μπαίνουν οι Apple και Alphabet -μητρική της Google, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν μονοπωλιακές πρακτικές από την πλευρά των εταιρειών.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, oι Αρχές θα εξετάσουν τις συμφωνίες των δύο εταιρειών με τους Ιάπωνες κατασκευαστές smartphones. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει από πού προήλθε η πληροφόρησή της, ενδεχομένως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε πιο αυστηρούς αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς.

 

Όπως σημειώνει η Nikkei, τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android της Apple και της Google αντίστοιχα, καλύπτουν περισσότερο από το 90% της αγοράς smartphones της Ιαπωνίας.

 

Την έρευνα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα, θα διεξάγει μία κυβερνητική ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από αξιωματούχους και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με το Bloomberg. Η έρευνα θα απαιτήσει πληροφορίες από στελέχη κατασκευαστριών εταιρειών φορητών συσκευών, καθώς και από κατασκευαστές έξυπνων ηχείων και προσωπικών υπολογιστών.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιτροπή θα αξιολογήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές στην Ιαπωνία και κατά πόσον διεξάγονται με δίκαιο τρόπο σε σύγκριση με τις περιπτώσεις στο εξωτερικό.

 

Με πληροφορίες από Money Review και Bloomberg