Ιαπωνία: 9 χιλιάδες γυμνοί Γιαπωνέζοι ανταγωνίζονται για τα ραβδάκια που φέρνουν καλή τύχη

Ιαπωνία: 9 χιλιάδες γυμνοί Γιαπωνέζοι ανταγωνίζονται για τα ραβδάκια που φέρνουν καλή τύχη Facebook Twitter
0

Περίπου 9 χιλιάδες ημίγυμνοι άνδρες αγωνίστηκαν στο σκοτάδι και στην παγωνιά για ένα ζευγάρι μπαστούνια που ρίχτηκαν στο πλήθος από ιερέα του ναού Saidaiji στην Οκαγιάμα, της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ Hadaka Masturi, στο πλαίσιο του οποίου πανηγυριστές από τη γύρω περιοχή αλλά και από πιο μακριά, συγκεντρώνονται στην Okayama κάθε τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, προκειμένου να δώσουν τη μάχη για δύο ξύλινες ράβδους, γνωστές ως  Shingi.

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να σπρώξουν αυτές τις ράβδους σε ένα ξύλινο κουτί γνωστό ως masu, προκειμένου να κερδίσουν μια χρονιά με καλή τύχη – στη βάση μιας παράδοσης που χρονολογείται πάνω από μισή χιλιετία .

Σε περίπτωση που τα πράγματα «υπερθερμανθούν» οι συμμετέχοντες περιλούζονται κατά διαστήματα με παγωμένο νερό.

Με πληροφορίες από το rt.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM