Η ζωή του Ναβάλνι στη φυλακή και οι «εκπαιδευτικές δραστηριότητες» - Κάθεται κάτω από πορτρέτο του Πούτιν για ώρες

ναβάλνι Facebook Twitter
0

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Μόσχας, δήλωσε πως αναγκάζεται να λαμβάνει μέρος σε «εκπαιδευτικές δραστηριότητες», μεταξύ των οποίων είναι το να στέκεται επί ώρες κάτω από ένα πορτρέτο του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν μεταφέρθηκε σε κατάστημα κράτησης υψηλής ασφαλείας τον περασμένο μήνα, η οποία χαρακτηρίζεται από τους συμμάχους τους ως μία «από τις πιο τρομακτικές φυλακές της Ρωσίας». 

Σε ανάρτηση στο Facebook μεταφέρεται η καθημερινότητά του στη φυλακή, με τον ίδιο να αναφέρει πως «ζω όπως ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω όταν βλέπω τον φράκτη. Όλοι έχουν έναν κανονικό φράκτη, και στο εσωτερικό υπάρχουν σχοινιά για το στέγνωμα των ρούχων. Αλλά, εγώ έχω έναν φράκτη 6 μέτρων, σαν αυτούς που βλέπω μόνο στις έρευνές μας για τα παλάτια του Πούτιν και του Μεντβέντεφ». 

Άλλη μία ομοιότητα που εντοπίζει είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος αναγκάζει τους υπουργούς του να περιμένουν για έξι ώρες για να τον δουν και «οι δικηγόροι μου περιμένουν 5-6 ώρες για να με δουν». 

«Έχω ένα μεγάφωνο στον χώρο κρατήσής μου που παίζει τραγούδια όπως το "Τιμή στην FSB (σ.σ. η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) και πιστεύω ότι το ίδιο κάνει και ο Πούτιν» συνεχίζει η ανάρτησή του. 

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, τελειώνουν οι ομοιότητες μεταξύ τους, όπως παρατηρεί. 

«Ο Πούτιν, όπως γνωρίζετε, κοιμάται μέχρι τις 10:00, κολυμπάει στην πισίνα και τρώει τυρί κότατζ με μέλι. Αλλά, για μένα, στις 10:00 είναι η ώρα για μεσημεριανό. Γιατί η δουλειά αρχίζει στις 06:40» αναφέρει.

Μετά τη δουλειά, όπως γράφει, «κάθεσαι σε ένα ξύλινο παγκάκι κάτω από ένα πορτρέτο του Πούτιν. Αποκαλείται "εκπαιδευτικές διαδικασίες"». 

Τα Σάββατα εργάζεται για πέντε ώρες και στη συνέχεια πρέπει να κάτσει, πάλι, κάτω από το πορτρέτο. Η Κυριακή είναι ημέρα θεωρίας. «Αλλά, καθόμαστε στο δωμάτιο, στο ξύλινο παγκάκι για 10 ώρες». 

«Δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να "πειθαρχήσει" με τέτοιες δραστηριότητες» εκτιμά, αλλά δηλώνει «αισιόδοξος». «Διασκεδάζω όσο μπορώ, έχω απομνημονεύσει τον μονόλογο του Άμλετ στ' αγγλικά». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ