Η τροπική καταιγίδα Έρικα σάρωσε την Αϊτή - 20 νεκροί

Η τροπική καταιγίδα Έρικα σάρωσε την Αϊτή - 20 νεκροί Facebook Twitter
0

Η τροπική καταιγίδα Ερικα, με τους θυελλώδεις ανέμους της και τις καταρρακτώδεις βροχές, πέρασε πάνω από την Αϊτή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και αναμένεται να εξασθενήσει, αφού προηγουμένως έπληξε το μικρό νησί Δομινίκα, αφήνοντας στο πίσω της τουλάχιστον 20 νεκρούς.


Μετά τις σφοδρές καταιγίδες, η βροχόπτωση τη νύχτα στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς ήταν ασθενής. Ένας πρώτος απολογισμός των αρχών της Αϊτής κάνει λόγο για τρεις τραυματίες από την κατάρρευση σπιτιού στη μητροπολιτική περιοχή του Πορτ-ο-Πρενς.

Η τροπική καταιγίδα Έρικα σάρωσε την Αϊτή - 20 νεκροί Facebook Twitter


Πλημμύρες σημειώθηκαν σε τουλάχιστον δύο πόλεις, χωρίς όμως να προκληθούν σοβαρές ζημιές. 254 κρατούμενοι του σωφρονιστικού ιδρύματος στο Γκονάιβες απομακρύνθηκαν προληπτικά, γιατί η φυλακή βρίσκεται σε περιοχή υψηλού κινδύνου πλημμύρας.


Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και άνοιξαν τα καταφύγια για έκτακτες καταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, υπάρχουν 1.966 προσωρινά καταφύγια στα δέκα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Διαθέτοντας κιτ προσωπικής υγιεινής, στρώματα και αποθέματα τροφίμων, αυτά τα κέντρα μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 47.000 πολίτες.

Η τροπική καταιγίδα Έρικα σάρωσε την Αϊτή - 20 νεκροί Facebook Twitter


Στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο, στις 03:00 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τυφώνων (NHC) στο Μαϊάμι, ανέφερε ότι ο Ερικα κινείτο με ταχύτητα 33 χλμ. την ώρα.


Μετά το πέρασμά του από το νησί Ισπανιόλα, το οποίο μοιράζονται Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία, η καταιγίδα θα κατευθυνθεί στην Κούβα, η οποία έχει θέση σε κατάσταση συναγερμού ορισμένες νοτιοανατολικές περιοχές της.

Η τροπική καταιγίδα Έρικα σάρωσε την Αϊτή - 20 νεκροί Facebook Twitter


Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο Ερικα μπορεί να εξασθενήσει και να ξαναγίνει τροπική καταιγίδα αργότερα σήμερα. Δεν αποκλείουν η καταιγίδα να "διαλυθεί" περνώντας πάνω από το νησί Ισπανιόλα.


Ωστόσο αν επιμείνει στην έντασή του, ο Ερικα μπορεί να φθάσει τη Δευτέρα στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ως τροπική καταιγίδα ασθενούς έντασης. Η αμερικανική πολιτεία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να προετοιμαστεί, καθώς αυτό επιτρέπει την αποδέσμευση περισσότερων οικονομικών πόρων και την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς για την προστασία της πολιτείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ