Η Τουρκία ρίχνει τους τόνους: Δεν θα επιδεινωθούν ριζικά οι σχέσεις με τη Γερμανία

Η Τουρκία ρίχνει τους τόνους: Δεν θα επιδεινωθούν ριζικά οι σχέσεις με τη Γερμανία Facebook Twitter
1

Η Τουρκία και η Γερμανία είναι «δύο σημαντικοί σύμμαχοι» και οι σχέσεις τους «δεν θα επιδεινωθούν ριζικά» μετά την αναγνώριση από την Μπούντεσταγκ της γενοκτονίας των Αρμενίων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η Γερμανία και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι, Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν ριζικά δια μιάς εξαιτίας της απόφασης αυτής ή παρόμοιων αποφάσεων», είπε.

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα πούμε τίποτε», πρόσθεσε.

Χθες ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη γερμανική Βουλή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ σε ανάλογες δηλώσεις είχε προχωρήσει και ο Γιλντιριμ.

Εν τω μεταξύ "πρωτεργάτης" αυτής της αναγνώρισης είναι ένας Γερμανός τουρκικής καταγωγής, ο Τζεμ  Οζντεμίρ, επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, ο οποίος έφερε το ψήφισμα στη Βουλή πριν από ένα χρόνο.

Η Γερμανία ήταν σύμμαχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την εποχή της Γενοκτονίας.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια