ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

H Τουρκία μόλις ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Γερμανία

H Τουρκία μόλις ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Γερμανία Facebook Twitter
1

Όπως μεταδίδει η «Ηurriyet», η Τουρκία αποφάσισε να ανακαλέσει πίσω τον πρέσβη της στη Γερμανία για διαβουλεύσεις, έπειτα από απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

Ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Hüseyin Avni Karslıoğlu ανακαλείται πίσω στη χώρα του, προφανώς σε μία κίνηση αντιποίνων για την απόφαση της γερμανικής Κάτω Βουλής να αναγνωρίσει σήμερα ως γενοκτονία τη σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915.

Πριν από λίγο, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι η έγκριση του ψηφίσματος πλήττει σοβαρά τις σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα. Ο Γιασίν Ακτάι έκανε το σχόλιο αυτό σε απευθείας σύνδεση στη τηλεόραση.

Με τη σειρά του και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα οτι οι «ανεύθυνες και αβάσιμες» αποφάσεις δεν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι Γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν «γενοκτονία» τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

«Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις», έγραψε στο Twitter.

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων, οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Μερτς, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Αστυνομικοί του Σάρεϊ υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Διεθνή / Βρετανία: Αστυνομικοί υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Πιλοτική επιχείρηση της αστυνομίας του Σάρεϊ στη Βρετανία με γυναίκες αστυνομικούς ως δρομείς οδήγησε σε 18 συλλήψεις για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και κλοπές
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Διεθνή / Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Φονικές πυρκαγιές σαρώνουν Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εκκενώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές - Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία εντείνουν τον κίνδυνο
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις». Στην Γερμανία το Νταχάου είναι μουσείο για να θυμούνται τι έκαναν σε αντιφρονουντες και Εβραίους και στο Βερολίνο υπάρχει μουσείο ολοκαυτώματος. Τώρα στην Τουρκία ένας Τούρκος της ανατολίας-απαγορεύεται να πεις Κουρδος γιατί σύμφωνα με τον Κεμάλ μόνο Τούρκοι έχουν παραμείνει στην πρώην οθωμανική αυτοκρατορία και η αλήθεια είναι ότι φρόντισε αυτό να ισχύει -γύρισε τον τοίχο για τους κρατούμενους σε μια φυλακή και πήγε φυλακή. Η Κουρδική επίσης γλώσσα απαγορεύεται. Οπότε οι Τούρκοι ας κάνουν μία αυτοκριτική -όπως και εμείς οι Έλληνες -και ας θυμηθούν την παροιμία που λέει :"θύμωσε ο Πασάς και έκοψε την πουτ@@ του"