Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ: Ολέθριο λάθος οι κυρώσεις

Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ: Ολέθριο λάθος οι κυρώσεις Facebook Twitter
EPA
0

«Κόκκινο» φαίνεται πως «χτυπά» η ένταση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, έπειτα από την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον επιβολής κυρώσεων για την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών πυραύλων S-400.

Μετά την άμεση αντίδραση της Ρωσίας, η Τουρκία έρχεται να διαμηνύσει ότι θα προβεί σε αντίποινα, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις ανεξήγητες, καθώς, όπως υποστηρίζει, είχε καλέσει επανειλημμένα την Ουάσιγκτον να επιλυθεί του ζητήματος μέσω διαλόγου και διπλωματικής οδού και να δημιουργηθεί μία κοινή ομάδα εργασίας.

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον νατοϊκό της σύμμαχο να αναθεωρήσει την «άδικη» απόφαση που θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις.

Ερντογάν: Κυρώσεις δεν θα μας εμποδίσουν να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Η Τουρκία αναμένει από το νατοϊκό της σύμμαχο, τις ΗΠΑ, να την υποστηρίξουν και να μην της επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά και την απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της γείτονος χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προσέθεσε ότι ο ίδιος είναι αναστατωμένος που η Ουάσινγκτον προχώρησε στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

«Ούτε οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτρέψουν την Τουρκία από το να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της», ανέφερε συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ που περιλαμβάνει μια διάταξη για τέτοιες κυρώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ