Η θερμή αγκαλιά Ζελένσκι με Μακρόν και ο χαρτοφύλακας του Σολτς που προκάλεσε αμηχανία

Η θερμή αγκαλιά Ζελένσκι με Μακρόν και ο χαρτοφύλακας του Σολτς που προκάλεσε αμηχανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEY DOLZHENKO
0

Τον Γάλλο πρόεδρο και τον Γερμανό καγκελάριο, Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς, αντίστοιχα, υποδέχθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο με τους δημοσιογράφους να «συλλαμβάνουν» τη θερμή αγκαλιά με τον Γάλλο ομόλογό του αλλά και τη μερική αμηχανία κατά την έλευση του Σολτς.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν δρακόντεια, όπως θα ανέμενε κανείς στην εμπόλεμη χώρα. Ο Ζελένσκι υποδέχθηκε κάθε έναν ξεχωριστά στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Κατά την έλευση του Μακρόν, ο Ζελένσκι τον πλησίασε και αντάλλαξαν μία θερμή αγκαλιά.

Αντιθέτως, όταν ο Σολτς βγήκε από το όχημα, που τον μετέφερε, υπήρξε μία στιγμή αμηχανίας. Είχε στο χέρι του έναν ογκώδη χαρτοφύλακα και προσπάθησε να τον ακουμπήσει κάτω, δίπλα του στο κόκκινο χαλί. Αξιωματούχος τον προσέγγισε και του πήρε τον χαρτοφύλακα, δίνοντάς τον σε άλλο άτομο που βρισκόταν κοντά στην είσοδο του Μεγάρου.

Κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής στάσης μπροστά από τους φωτογράφους, δημοσιογράφος του BBC ρώτησε τον Ουκρανό πρόεδρο εάν θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα του δώσουν αυτό που επιθυμεί.

«Θα δούμε» απάντησε εκείνος.

«Είστε αισιόδοξος;» επέμεινε ο δημοσιογράφος, με τον Ζελένσκι να μην δίνει απάντηση καθώς εκείνη την ώρα κινούνταν προς το εσωτερικό του Μεγάρου για να εκκινήσουν τις συνομιλίες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ελπίδες πως οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας θα στηρίξουν, χωρίς αλλά, την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από τα σχετικώς διφορούμενα μηνύματα των Μακρόν και Σολτς τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια, ο Σολτς έκανε πρόταση στον Ζελένκσι να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 στα τέλη Ιουνίου στη Βαυαρία και εκείνος αποδέχθηκε.

«Σας ευχαριστώ κύριε Ζελένσκι που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μου να συμμετάσχετε στη σύνοδο κορυφής της G7»  που θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου στο συγκρότημα του κάστρου του Σλος Ελμάου (νότια Γερμανία), έγραψε στο Twitter ο Σολτς, χωρίς να διευκρινίσει αν ο Ζελένσκι, που δεν έχει φύγει από την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στη Βαυαρία ή αν θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Telegram, ευχαρίστησε τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας που επέδειξαν αλληλεγγύη με τη χώρα του επισκεπτόμενοι σήμερα το Κίεβο.

«Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας με τη χώρα και τον λαό μας», έγραψε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από BBC και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM