Η Tesla μήνυσε πρώην, πλέον, εργαζόμενό της για φερόμενη κλοπή περίπου 26.000 εμπιστευτικών φακέλων την πρώτη εβδομάδα που εργαζόταν στην εταιρεία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μέσα σε τρεις ημέρες από την πρόσληψή του ο προγραμματιστής Άλεξ Κατίλοφ «ξεδιάντροπα έκλεψε χιλιάδες κώδικες που η Tesla χρειάστηκε χρόνια για να αναπτύξει» και τους μετέφερε στο προσωπικό του dropbox.

 

Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την ομάδα ασφαλείας της Tesla, ο Κατίλοφ υποστήριξε ότι μετέφερε μόνο μερικά «προσωπικά διοικητικά έγγραφα» ενώ προσπαθούσε να διαγράψει τις αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

 

Ο Κατίλοφ από την πλευρά του δήλωσε στη New York Post ότι οι φάκελοι κατέληξαν στο dropbox του κατά λάθος, ενώ προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα backup αντίγραφο ενός φακέλου στον υπολογιστή του.

 

Σύμφωνα με την Tesla οι φάκελοι είναι εξαιρετικά πολύτιμοι τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τους ανταγωνιστές της, καθώς θα μπορούσαν να παρέχουν ένα «σχέδιο δράσης για την αντιγραφή της καινοτομίας της Tesla». Η ομάδα του Κατίλοφ αποτελείται από τους λίγους υπαλλήλους της Tesla- 40 από τους 50.000 συνολικά- που είχαν πρόσβαση στους κώδικες, αλλά εκείνοι «δεν είχαν καμία σχέση με τις ευθύνες του».

 

Ο Κατίλοφ είχε προσληφθεί στις 28 Δεκεμβρίου και η ομάδα ασφαλείας εντόπισε τα downloads των φακέλων στις 6 Ιανουαρίου. Ο υπάλληλος ήρθε αντιμέτωπος με την ομάδα ασφαλείας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης, καθώς εργαζόταν από το σπίτι του, σύμφωνα με τη μήνυση.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της κλήσης, μπορούσαν να δουν τον Κατίλοφ «να διαγράφει βιαστικά πληροφορίες από τον υπολογιστή του», σύμφωνα με την Tesla. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές είδαν χιλιάδες εμπιστευτικούς φακέλους στο dropbox του, που ο Κατίλοφ είπε ότι «τους ξέχασε».

 

Ο Κατίλοφ δήλωσε στη New York Post ότι δεν γνώριζε πως του έκαναν μήνυση, μέχρι τη στιγμή που η εφημερίδα επικοινώνησε μαζί του την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα απολύθηκε. «Όταν συνέβη, σοκαρίστηκα. Δεν είπα ψέματα για τίποτα», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr