ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε πως η μη συμφωνία απειλεί το Brexit

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε πως η μη συμφωνία απειλεί το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα τους βουλευτές ότι το Brexit θα κινδυνεύσει εάν καταψηφίσουν τη συμφωνία της για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Υπάρχουν κάποιοι στο Γουεστμίνστερ οι οποίοι επιθυμούν να καθυστερήσουν ή ακόμα και να σταματήσουν το Brexit και οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μηχανισμό για το κάνουν», δήλωσε η Μέι.

Το να μπλοκαριστεί το Brexit είναι τώρα πιθανότερη έκβαση από το να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε η Μέι.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να εκτροχιαστεί, σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit και έχουν κατ' επανάληψη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία της για το διαζύγιο.

Η τύχη της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου είναι αβέβαιη καθώς το κοινοβούλιο φαίνεται ότι θα απορρίψει τη συμφωνία της Μέι αύριο το βράδυ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια σειρά από πιθανές εκβάσεις, που κυμαίνονται από ένα άτακτο διαζύγιο έως την ολοκληρωτική ανατροπή του Brexit.

Η Μέι χρησιμοποίησε ως αφορμή την ομιλία της σε εργοστάσιο στην πόλη Στόουκ-ον-Τρεντ στην κεντρική Αγγλία, οι κάτοικοι της οποίας τάσσονται υπέρ της αποχώρησης, για να δηλώσει στους βουλευτές ότι το να μπλοκαριστεί τελείως το Brexit είναι τώρα πιθανότερη έκβαση από το να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

«Ενώ η πιθανότητα μη συμφωνίας παραμένει σοβαρός κίνδυνος, έχοντας παρατηρήσει τα γεγονότα στο Γουεστμίνστερ τις τελευταίες επτά ημέρες, εκτιμώ τώρα ότι η πιο πιθανή έκβαση είναι μια παράλυση στο κοινοβούλιο που δημιουργεί τον κίνδυνο να μην συμβεί το Brexit», συμπλήρωσε η Μέι, η οποία αναμένεται να απευθυνθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM