Η Σουηδία απαιτεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το ανύπαρκτο «τρομοκρατικό χτύπημα» που ανέφερε

Η Σουηδία απαιτεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το ανύπαρκτο «τρομοκρατικό χτύπημα» που ανέφερε Facebook Twitter
4

H πρεσβεία της Σουηδίας στην Ουάσιγκτον ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε, όταν αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό γεγονός κατά το οποίο απειλήθηκε η δημόσια ασφάλεια και το οποίο εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην χώρα αυτή, μετέδωσαν σήμερα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Σε ομιλία του χθες στην Φλόριντα σχετικά με την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη Σουηδία, η οποία έχει υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, επισημαίνοντας: «Κοιτάξτε τι συνέβη χθες τη νύχτα στη Σουηδία».

«Θέλουμε να υπάρξει σαφήνεια για το περιστατικό στο οποίο αναφερόταν. Διερωτόμαστε σε τι αναφερόταν» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας Καταρίνα Άξελσον στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Νωρίτερα σήμερα η ίδια αξιωματούχος δήλωσε σχετικά με την υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Επικοινωνήσαμε με το (υπουργείο Εξωτερικών) των ΗΠΑ προκειμένου να καταλάβουμε (τι εννοούσε) και να μας δοθούν διευκρινίσεις».

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την αντιμεταναστευτική πολιτική του, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μελβούρνη της Φλόριντα, ανέφερε: «Δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στη Σουηδία. Στη Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε; Στη Σουηδία!...Δείτε τι έγινε στο Παρίσι, δείτε τι έγινε στη Γερμανία». Ο Αμερικανός Πρόεδρος, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, ανησυχία στους ακροατές του και τους χρήστες για το τι συνέβη στη Σουηδία, καθώς ήταν φανερό από τις αναφορές σε άλλες περιοχές, ότι ο Τραμπ αναφερόταν σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Μερικοί υπέθεσαν ότι κάπου ο Τραμπ μπέρδεψε την πραγματικότητα με την οθόνη. Χθες ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον, είχε κάνει συνέντευξη με τον ειδικό στα ντοκιμαντέρ Άμι Χόροβιτς, ενώ παρουσιάστηκε και βίντεο από τη νέα του ταινία, στην οποία αναφέρεται στα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η αριστεροι Σουηδοι αντι να ψεγουν τον Τραμπ, ας κοιταξουν τι γινεται βραδυ Πεμπτης, Παρασκευης και Σαββατο γυρω απο κεντρικους σταθμους τραινων στη Στοκχολμη και ας σταματησουν να στρουθοκαμηλιζουν!
Τη βγάζει άραγε την τετραετία ο πορτοκαλοπαλάβρας; Κάνει ό,τι μπορεί για να μην τη βγάλει, πάντως. Δεν αφήνει μέρα και ευκαιρία να περάσει που να μην εκτεθεί.
-Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στην Σουηδία. Στην Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε, στην Σουηδία !-Τι έγινε; τι έγινε;- Που να ξέρω; γι'αυτο σας είπα να δείτε.