Η Σουηδία απαιτεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το ανύπαρκτο «τρομοκρατικό χτύπημα» που ανέφερε

Η Σουηδία απαιτεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το ανύπαρκτο «τρομοκρατικό χτύπημα» που ανέφερε Facebook Twitter
4

H πρεσβεία της Σουηδίας στην Ουάσιγκτον ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε, όταν αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό γεγονός κατά το οποίο απειλήθηκε η δημόσια ασφάλεια και το οποίο εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην χώρα αυτή, μετέδωσαν σήμερα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Σε ομιλία του χθες στην Φλόριντα σχετικά με την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη Σουηδία, η οποία έχει υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, επισημαίνοντας: «Κοιτάξτε τι συνέβη χθες τη νύχτα στη Σουηδία».

«Θέλουμε να υπάρξει σαφήνεια για το περιστατικό στο οποίο αναφερόταν. Διερωτόμαστε σε τι αναφερόταν» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας Καταρίνα Άξελσον στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Νωρίτερα σήμερα η ίδια αξιωματούχος δήλωσε σχετικά με την υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Επικοινωνήσαμε με το (υπουργείο Εξωτερικών) των ΗΠΑ προκειμένου να καταλάβουμε (τι εννοούσε) και να μας δοθούν διευκρινίσεις».

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την αντιμεταναστευτική πολιτική του, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μελβούρνη της Φλόριντα, ανέφερε: «Δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στη Σουηδία. Στη Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε; Στη Σουηδία!...Δείτε τι έγινε στο Παρίσι, δείτε τι έγινε στη Γερμανία». Ο Αμερικανός Πρόεδρος, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, ανησυχία στους ακροατές του και τους χρήστες για το τι συνέβη στη Σουηδία, καθώς ήταν φανερό από τις αναφορές σε άλλες περιοχές, ότι ο Τραμπ αναφερόταν σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Μερικοί υπέθεσαν ότι κάπου ο Τραμπ μπέρδεψε την πραγματικότητα με την οθόνη. Χθες ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον, είχε κάνει συνέντευξη με τον ειδικό στα ντοκιμαντέρ Άμι Χόροβιτς, ενώ παρουσιάστηκε και βίντεο από τη νέα του ταινία, στην οποία αναφέρεται στα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΛΧΑΝ ΟΜΑΡ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να αφαιρέσει την υπηκοότητα της Ιλχάν Ομάρ και να την απελάσει

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι της, κατάσχεσαν το διαβατήριό της και έχουν εκδώσει περισσότερες από δώδεκα κλητεύσεις, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται σε μήκος 660 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσο βαθιά στο ουκρανικό έδαφος θα εκτείνεται η ζώνη.
THE LIFO TEAM
BREAKING BAD RJ MITTE AYTOKTONIA

Διεθνή / «Καμία μαμά δεν θα έπρεπε να βρίσκει έτσι το παιδί της»: Η μητέρα του RJ Mitte μιλά για τον θάνατό του

«Αν γνώριζα κάτι περισσότερο ή μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά, πραγματικά θα το είχα κάνει. Θα έδινα τη ζωή μου για τη δική του», δήλωσε η Dyna Mitte για τον γιο της
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι προειδοποιεί πως 20 εκατομμύρια Ουκρανοί θα μπορούσαν να καταφύγουν στην Ευρώπη, εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στη σημερινή σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας 70 δισεκατομμύρια ευρώ - επιπλέον - από την Ευρώπη
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΜΠΑΡΝΤΕΛΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο ακροδεξιός Μπαρντελά γνωρίζει ήδη πως δεν θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ζορντάν Μπαρντελά θα μπορούσε κάποτε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για αντισημιτισμό, όμως αυτό που ανατρέπει τα μεγάλα πολιτικά του σχέδια είναι η επιστροφή της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική απομόνωση
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η αριστεροι Σουηδοι αντι να ψεγουν τον Τραμπ, ας κοιταξουν τι γινεται βραδυ Πεμπτης, Παρασκευης και Σαββατο γυρω απο κεντρικους σταθμους τραινων στη Στοκχολμη και ας σταματησουν να στρουθοκαμηλιζουν!
Τη βγάζει άραγε την τετραετία ο πορτοκαλοπαλάβρας; Κάνει ό,τι μπορεί για να μην τη βγάλει, πάντως. Δεν αφήνει μέρα και ευκαιρία να περάσει που να μην εκτεθεί.
-Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στην Σουηδία. Στην Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε, στην Σουηδία !-Τι έγινε; τι έγινε;- Που να ξέρω; γι'αυτο σας είπα να δείτε.