Η Σουηδία απαιτεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το ανύπαρκτο «τρομοκρατικό χτύπημα» που ανέφερε

Η Σουηδία απαιτεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το ανύπαρκτο «τρομοκρατικό χτύπημα» που ανέφερε Facebook Twitter
4

H πρεσβεία της Σουηδίας στην Ουάσιγκτον ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε, όταν αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό γεγονός κατά το οποίο απειλήθηκε η δημόσια ασφάλεια και το οποίο εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην χώρα αυτή, μετέδωσαν σήμερα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Σε ομιλία του χθες στην Φλόριντα σχετικά με την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη Σουηδία, η οποία έχει υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, επισημαίνοντας: «Κοιτάξτε τι συνέβη χθες τη νύχτα στη Σουηδία».

«Θέλουμε να υπάρξει σαφήνεια για το περιστατικό στο οποίο αναφερόταν. Διερωτόμαστε σε τι αναφερόταν» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας Καταρίνα Άξελσον στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Νωρίτερα σήμερα η ίδια αξιωματούχος δήλωσε σχετικά με την υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Επικοινωνήσαμε με το (υπουργείο Εξωτερικών) των ΗΠΑ προκειμένου να καταλάβουμε (τι εννοούσε) και να μας δοθούν διευκρινίσεις».

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την αντιμεταναστευτική πολιτική του, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μελβούρνη της Φλόριντα, ανέφερε: «Δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στη Σουηδία. Στη Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε; Στη Σουηδία!...Δείτε τι έγινε στο Παρίσι, δείτε τι έγινε στη Γερμανία». Ο Αμερικανός Πρόεδρος, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, ανησυχία στους ακροατές του και τους χρήστες για το τι συνέβη στη Σουηδία, καθώς ήταν φανερό από τις αναφορές σε άλλες περιοχές, ότι ο Τραμπ αναφερόταν σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Μερικοί υπέθεσαν ότι κάπου ο Τραμπ μπέρδεψε την πραγματικότητα με την οθόνη. Χθες ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον, είχε κάνει συνέντευξη με τον ειδικό στα ντοκιμαντέρ Άμι Χόροβιτς, ενώ παρουσιάστηκε και βίντεο από τη νέα του ταινία, στην οποία αναφέρεται στα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η αριστεροι Σουηδοι αντι να ψεγουν τον Τραμπ, ας κοιταξουν τι γινεται βραδυ Πεμπτης, Παρασκευης και Σαββατο γυρω απο κεντρικους σταθμους τραινων στη Στοκχολμη και ας σταματησουν να στρουθοκαμηλιζουν!
Τη βγάζει άραγε την τετραετία ο πορτοκαλοπαλάβρας; Κάνει ό,τι μπορεί για να μην τη βγάλει, πάντως. Δεν αφήνει μέρα και ευκαιρία να περάσει που να μην εκτεθεί.
-Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στην Σουηδία. Στην Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε, στην Σουηδία !-Τι έγινε; τι έγινε;- Που να ξέρω; γι'αυτο σας είπα να δείτε.