Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τον οίκο μόδας Alexander McQueen

Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τον οίκο μόδας Alexander McQueen Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Την απόφαση να αποχωρήσει από τον οίκο μόδας Alexander McQueen πήρε η Σάρα Μπάρτον.

Έπειτα από 26 χρόνια η διευθύντρια δημιουργικού αποχωρεί από τον Alexander McQueen σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Kering. Συγκεκριμένα, το επερχόμενο σόου του βρετανικού οίκου μόδας πολυτελείας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού στις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι το τελευταίο της Σάρα Μπάρτον.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη στη Σάρα που έγραψε ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου Alexander McQueen» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Alexander McQueen, Τζανφίλιπο Τέστα. Συμπλήρωσε πως «η συνεισφορά της Σάρα τα τελευταία 26 χρόνια θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι».

Η σχεδιάστρια μόδας εντάχθηκε για πρώτη φορά στον οίκο το 1996, ενώ σπούδαζε στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Επέστρεψε μετά την αποφοίτησή της και μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ανέλαβε επικεφαλής σχεδιασμού γυναικείων ενδυμάτων.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της μάρκας, Αλεξάντερ ΜακΚουίν το 2010 ορίστηκε διάδοχός του και ανέλαβε να συνεχίσει την κληρονομιά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM