Η ρωσική S7 Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, επικαλούμενη τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου από τις ευρωπαϊκές χώρες, η S7 Airlines αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα η Τσεχική Δημοκρατία απαγόρευσε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στη χώρα αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο ενώ εξετάζει περαιτέρω μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, πέρα ​​από τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να βοηθήσει την Ουκρανία, η τσεχική κυβέρνηση θα στείλει καύσιμα και αίμα και θα αποδεσμεύσει 300 εκατομμύρια κορώνες (13,64 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια προς τους πρόσφυγες, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Petr Fiala.

Ο Fiala είπε ότι οι μνήμες της εισβολής στην Τσεχοσλοβακία υπό την ηγεσία των Σοβιετικών το 1968 κάνουν τη στάση της Τσεχίας πιο σκληρή από αυτή ορισμένων δυτικοευρωπαίων εταίρων.

«Είμαστε μια χώρα που βίωσε την επιθετική πολιτική της Ρωσίας ή της Σοβιετικής Ένωσης και η μοναδική μας ιστορική εμπειρία, μάς κάνει πολύ πιο ευαίσθητους», είπε.

«Συζητήσαμε (στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε με τις κυρώσεις και η Τσεχική Δημοκρατία κρατά πιο σκληρή στάση», σημείωσε.

Η απαγόρευση πτήσεων επηρεάζει τα δρομολόγια Πράγα-Μόσχα και Πράγα-Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο Fiala πρόσθεσε ότι οι άδειες διαμονής θα επανεξεταστούν σε σχέση με τις κυρώσεις που έχει εγκρίνει η ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Πράγας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κλείσει δύο ρωσικά προξενεία και θα σταματήσει την έκδοση τύπων βίζας στους Ρώσους.

Παράλληλα η αρμόδια τσέχικη αρχή μετά από σύσταση της κυβέρνησης απέκλεισε ιστότοπους που διέδιδαν παραπληροφόρηση σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο όμιλος CZ.NIC.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM