Η ρωσική S7 Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, επικαλούμενη τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου από τις ευρωπαϊκές χώρες, η S7 Airlines αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα η Τσεχική Δημοκρατία απαγόρευσε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στη χώρα αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο ενώ εξετάζει περαιτέρω μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, πέρα ​​από τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να βοηθήσει την Ουκρανία, η τσεχική κυβέρνηση θα στείλει καύσιμα και αίμα και θα αποδεσμεύσει 300 εκατομμύρια κορώνες (13,64 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια προς τους πρόσφυγες, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Petr Fiala.

Ο Fiala είπε ότι οι μνήμες της εισβολής στην Τσεχοσλοβακία υπό την ηγεσία των Σοβιετικών το 1968 κάνουν τη στάση της Τσεχίας πιο σκληρή από αυτή ορισμένων δυτικοευρωπαίων εταίρων.

«Είμαστε μια χώρα που βίωσε την επιθετική πολιτική της Ρωσίας ή της Σοβιετικής Ένωσης και η μοναδική μας ιστορική εμπειρία, μάς κάνει πολύ πιο ευαίσθητους», είπε.

«Συζητήσαμε (στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε με τις κυρώσεις και η Τσεχική Δημοκρατία κρατά πιο σκληρή στάση», σημείωσε.

Η απαγόρευση πτήσεων επηρεάζει τα δρομολόγια Πράγα-Μόσχα και Πράγα-Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο Fiala πρόσθεσε ότι οι άδειες διαμονής θα επανεξεταστούν σε σχέση με τις κυρώσεις που έχει εγκρίνει η ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Πράγας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κλείσει δύο ρωσικά προξενεία και θα σταματήσει την έκδοση τύπων βίζας στους Ρώσους.

Παράλληλα η αρμόδια τσέχικη αρχή μετά από σύσταση της κυβέρνησης απέκλεισε ιστότοπους που διέδιδαν παραπληροφόρηση σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο όμιλος CZ.NIC.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Διεθνή / Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Οι Αρχές σε Γερμανία και Ελβετία συνέλαβαν τρεις άνδρες για σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων σε υπηρεσίες logistics, σε υποτιθέμενη ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς - Στο στόχαστρο, εμπορικές αποστολές προς ΗΠΑ και Καναδά
LIFO NEWSROOM
Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM