Η ρωσική S7 Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, επικαλούμενη τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου από τις ευρωπαϊκές χώρες, η S7 Airlines αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα η Τσεχική Δημοκρατία απαγόρευσε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στη χώρα αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο ενώ εξετάζει περαιτέρω μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, πέρα ​​από τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να βοηθήσει την Ουκρανία, η τσεχική κυβέρνηση θα στείλει καύσιμα και αίμα και θα αποδεσμεύσει 300 εκατομμύρια κορώνες (13,64 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια προς τους πρόσφυγες, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Petr Fiala.

Ο Fiala είπε ότι οι μνήμες της εισβολής στην Τσεχοσλοβακία υπό την ηγεσία των Σοβιετικών το 1968 κάνουν τη στάση της Τσεχίας πιο σκληρή από αυτή ορισμένων δυτικοευρωπαίων εταίρων.

«Είμαστε μια χώρα που βίωσε την επιθετική πολιτική της Ρωσίας ή της Σοβιετικής Ένωσης και η μοναδική μας ιστορική εμπειρία, μάς κάνει πολύ πιο ευαίσθητους», είπε.

«Συζητήσαμε (στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε με τις κυρώσεις και η Τσεχική Δημοκρατία κρατά πιο σκληρή στάση», σημείωσε.

Η απαγόρευση πτήσεων επηρεάζει τα δρομολόγια Πράγα-Μόσχα και Πράγα-Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο Fiala πρόσθεσε ότι οι άδειες διαμονής θα επανεξεταστούν σε σχέση με τις κυρώσεις που έχει εγκρίνει η ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Πράγας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κλείσει δύο ρωσικά προξενεία και θα σταματήσει την έκδοση τύπων βίζας στους Ρώσους.

Παράλληλα η αρμόδια τσέχικη αρχή μετά από σύσταση της κυβέρνησης απέκλεισε ιστότοπους που διέδιδαν παραπληροφόρηση σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο όμιλος CZ.NIC.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM