Η ρωσική S7 Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, επικαλούμενη τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου από τις ευρωπαϊκές χώρες, η S7 Airlines αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα η Τσεχική Δημοκρατία απαγόρευσε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στη χώρα αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο ενώ εξετάζει περαιτέρω μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, πέρα ​​από τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να βοηθήσει την Ουκρανία, η τσεχική κυβέρνηση θα στείλει καύσιμα και αίμα και θα αποδεσμεύσει 300 εκατομμύρια κορώνες (13,64 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια προς τους πρόσφυγες, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Petr Fiala.

Ο Fiala είπε ότι οι μνήμες της εισβολής στην Τσεχοσλοβακία υπό την ηγεσία των Σοβιετικών το 1968 κάνουν τη στάση της Τσεχίας πιο σκληρή από αυτή ορισμένων δυτικοευρωπαίων εταίρων.

«Είμαστε μια χώρα που βίωσε την επιθετική πολιτική της Ρωσίας ή της Σοβιετικής Ένωσης και η μοναδική μας ιστορική εμπειρία, μάς κάνει πολύ πιο ευαίσθητους», είπε.

«Συζητήσαμε (στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε με τις κυρώσεις και η Τσεχική Δημοκρατία κρατά πιο σκληρή στάση», σημείωσε.

Η απαγόρευση πτήσεων επηρεάζει τα δρομολόγια Πράγα-Μόσχα και Πράγα-Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο Fiala πρόσθεσε ότι οι άδειες διαμονής θα επανεξεταστούν σε σχέση με τις κυρώσεις που έχει εγκρίνει η ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Πράγας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κλείσει δύο ρωσικά προξενεία και θα σταματήσει την έκδοση τύπων βίζας στους Ρώσους.

Παράλληλα η αρμόδια τσέχικη αρχή μετά από σύσταση της κυβέρνησης απέκλεισε ιστότοπους που διέδιδαν παραπληροφόρηση σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο όμιλος CZ.NIC.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM