Η Ρωσία σταματά τις εξαγωγές σιτηρών προς Συρία - Θα δώσουμε εμείς, λέει η Ουκρανία

Η Ρωσία σταματά τις εξαγωγές σιτηρών προς Συρία - Θα δώσουμε εμείς, λέει η Ουκρανία Facebook Twitter
φωτ.: Wikipedia
0

Οι προμήθειες σιτηρών της Ρωσίας στη Συρία σταμάτησαν λόγω της αβεβαιότητας για τη νέα κυβέρνηση και τις καθυστερήσεις πληρωμών, δήλωσαν σήμερα ρωσικές και συριακές πηγές.

Η Ρωσία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο, ήταν βασικός υποστηρικτής του Μπασάρ Αλ –Άσαντ και προμήθευε τη Συρία μέσω πολύπλοκων οικονομικών και υλικοτεχνικών διευθετήσεων, παρακάμπτοντας τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τόσο στη Συρία όσο και στη Ρωσία.

Ρωσική πηγή κοντά στην κυβέρνηση είπε στο Reuters ότι οι προμήθειες στη Συρία έχουν διακοπεί επειδή οι εξαγωγείς ανησυχούν για την αβεβαιότητα σχετικά με το ποιος θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές σιταριού από τη συριακή πλευρά μετά την αλλαγή εξουσίας στη Δαμασκό. «Νομίζω ότι κανείς δεν θα τολμούσε να προμηθεύσει σιτάρι στη Συρία υπό τις παρούσες συνθήκες», είπε στο Reuters η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας της κατάστασης.

Τα ναυτιλιακά δεδομένα δείχνουν ότι ένα σκάφος, το Mikhail Nenashev, είναι αγκυροβολημένο στα ανοικτά των συριακών ακτών, ενώ ένα άλλο, το Alpha Hermes, κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας αφού παρέμεινε στα ανοικτά των συριακών ακτών για αρκετές ημέρες.

Η Ουκρανία, παγκόσμιος παραγωγός και εξαγωγέας σιτηρών και ελαιούχων σπόρων, είναι πρόθυμη και έτοιμη να προμηθεύσει τρόφιμα στη Συρία μετά την πτώση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας Βιτάλι Κοβάλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM