Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία

Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία Facebook Twitter
1

Μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή , εάν ένας πύραυλος χτυπήσει έναν αντιδραστήρα που περιέχει ραδιενεργό ουράνιο , προειδοποίησε σήμερα  Ρώσος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Η παρατήρηση αυτή γίνεται, όπως μεταδίδει το rt.com, καθώς οι  ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία .

"Αν μια κεφαλή , από σχεδιασμό ή κατά τύχη , χτυπήσει το μικροσκοπικό αντιδραστήρα παραγωγής νετρονίων ( MNSR ) κοντά στη Δαμασκό , οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές», τόνισε ο Aleksandr Lukashevich σήμερα .

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ να ολοκληρώσει μια έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, την ώρα που ο Ομπάμα περιμένει το πράσινο φως από τη Γερουσία για να χτυπήσει τη Συρία.  

Ο οργανισμός ανέφερε σε έκθεσή του προς τα κράτη μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η Συρία δήλωσε κατέχει μια «μικρή ποσότητα πυρηνικού υλικού " στο MNSR , ένα είδος ερευνητικού αντιδραστήρα. Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος αντιδραστήρα δεν περιέχει πολλά πυρηνικά υλικά, είναι αρκετά για να προκαλέσουν σοβαρό τοπικό κίνδυνο μέσω της ακτινοβολίας, αν ο αντιδραστήρας χτυπηθεί, δήλωσε εμπειρογνώμονας στο Ρόιτερς.

 

Εν τω μεταξύ, ο Ομπάμα ακύρωσε προγραμματισμένη τετ α τετ συνάντηση με τον Πούτιν στη Μόσχα, πριν από τη Σύνοδο των G-20, καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν σαφές ότι δεν θα βρισκόταν κοινό έδαφος για τη Συρία.

Την ίδια ώρα, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θέλοντας να αποδώσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα, μεταδίδουν φωτογραφίες σαν αυτή από την υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μπάρακ Ομπάμα πριν από λίγο στην Α. Πετρούπολη, για τη Σύνοδο των G-20. Ηδη, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε ζήτημα για να συζητηθεί και επισήμως το θέμα της Συρίας στη Σύνοδο, καθώς δεν υπήρχε στην ατζέντα που επικεντρώνεται στην οικονομία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

1 σχόλια