Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram- Το κατηγορεί για προπαγάνδα

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram- Το κατηγορεί για προπαγάνδα Facebook Twitter
Φωτ:PIXABAY
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram, το οποίο κατηγόρησε ότι προπαγανδίζει την βία κατά των Ρώσων στρατιωτών σε σχέση με την εμπλοκή τους στην Ουκρανία.

«Βάσει του αιτήματος της γενικής εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram θα περιορισθεί στην Ρωσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Νωρίτερα η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από τη ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες, Πέμπτη, ότι η εταιρεία Meta επέτρεψε σε χρήστες του Facebook και του Instagram να κάνουν αναρτήσεις με τις οποίες καταδικάζουν την βία που ασκούν η Ρωσία και οι Ρώσοι στρατιώτες στο πλαίσιο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ένα άλλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το TASS, μετέδωσε ότι οι ανακριτικές αρχές στοιχειοθέτησαν υπόθεση σχετική με τις ενέργειες της εταιρείας Meta.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM