Η Ρωσία φορολογεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα - Θα τα εξισώσει με τα κανονικά

Η Ρωσία φορολογεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα - Θα τα εξισώσει με τα κανονικά Facebook Twitter
0

Η ρωσική κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα νικοτινούχα υγρά, εξισώνοντάς τα με τα κανονικά τσιγάρα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του καπνίσματος.

Η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Βερονίκα Σκβαρτσόβα δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα της επιβολής φόρου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πως το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο.

Η υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός έδωσε εντολή στη κυβέρνηση « να εξισώσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα συνήθη είδη καπνού, ώστε όλοι οι περιορισμοί που αφορούν τα συνήθη τσιγάρα να ισχύουν και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα».

Η Βερονίκα Σκβαρτσόβα επεσήμανε ότι το κάπνισμα στην Ρωσία τα τελευταία χρόνια μειώνεται αποτελεσματικά.

Το ρωσικό υπουργείο έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα καταπολέμησης του καπνίσματος βασικός στόχος του οποίου είναι να μειώσει την κατανάλωση καπνού στο 5% στα προσεχή 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, από παθήσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα, ετησίως πεθαίνουν περίπου 300.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατανάλωση καπνού συνιστά μια από τις πλέον σημαντικές απειλές για την ανθρώπινη υγεία, εξαιτίας της οποίας ετησίως πεθαίνουν περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, 890.000 εκ των οποίων είναι παθητικοί καπνιστές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ