Η Ρωσία «έριξε» κατά λάθος κυβερνητικές ιστοσελίδες, παίρνοντας μέτρα για το Τwitter- Και το site του Κρεμλίνου

Η Ρωσία «έριξε» κατά λάθος κυβερνητικές ιστοσελίδες, παίρνοντας μέτρα για το Τwitter- Και το site του Κρεμλίνου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ρωσία ανέλαβε δράση κατά του Twitter αλλά, όπως φαίνεται, στο πλαίσιο αυτής της κίνησης κατά λάθος «έριξε» κυβερνητικές ιστοσελίδες, ακόμη και εκείνη του Κρεμλίνου.

 

Την Τετάρτη η Roskomnadzor, η ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την ταχύτητα του Twitter, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι απέτυχε να αφαιρέσει απαγορευμένο περιεχόμενο. Μάλιστα, προειδοποίησε με ολικό μπλοκάρισμα, αν το Twitter δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Μόσχας.

 

Η κίνηση αφορά τον περιορισμό της ταχύτητας για τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στο Twitter και δεν θα επηρεάσει τα γραπτά μηνύματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

 

Όμως, την ώρα που έγινε η επιβράδυνση του Twitter, αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες «έπεσαν» ξαφνικά την Τετάρτη, μεταξύ άλλων του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης. Επίσης επηρεάστηκε η ίδια η Roskomnadzor και το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σχολιαστές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο άφησαν να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε αμερικανική κυβερνοεπίθεση. Τελικά η Μόσχα παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για εγχώριο πρόβλημα. Το απέδωσε σε δυσλειτουργία εντός της Rostelecom, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Σύμφωνα με τον Αντρέι Σολντάτοφ, Ρώσο ειδικό στα ζητήματα του διαδικτύου, το μπλοκάρισμα των κυβερνητικών ιστοσελίδων την Τετάρτη ήταν αποτέλεσμα εσωτερικού «μπερδέματος» που σχετίζεται με την επιβράδυνση του Twitter.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Roskomnadzor πειραματιζόταν με νέα τεχνολογία που επιτρέπει το μπλοκάρισμα της κοινοποίησης βίντεο από περιοχή σε περιοχή. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους Αμερικανούς. Ο Πούτιν έκανε τρεις δηλώσεις σε τρεις ημέρες. Απαιτεί μεγαλύτερους περιορισμούς. Φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να δράσουν», ανέφερε ο Σολντάτοφ.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM