Η Ρωσία απέσυρε της δυνάμεις της από το Φιδονήσι σε μία κίνηση «καλής θέλησης»

Η Ρωσία απέσυρε της δυνάμεις της από το Φιδονήσι σε μία κίνηση «καλής θέλησης» Facebook Twitter
0

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι απέσυρε τις δυνάμεις της από το Φιδονήσι, σε μία κίνηση, όπως αναφέρει «καλής πίστης» προκειμένου να διευκολύνει τις αποστολές γεωργικών προϊόντων.

Σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείo της Ρωσίας αναφέρει πως «Στις 30 Ιουνίου, ως κίνηση καλής θέλησης, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο νησί Zmiinyi και απέσυρε τη φρουρά της, που βρισκόταν εκεί.

»Έτσι, αποδεικνύεται στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν παρεμβαίνει στις προσπάθειες του ΟΗΕ να οργανώσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από το έδαφος της Ουκρανίας.

»Αυτή η απόφαση δεν θα επιτρέψει στο Κίεβο να κάνει εικασίες για το θέμα της επικείμενης επισιτιστικής κρίσης, όταν αναφέρεται στην αδυναμία εξαγωγής σιτηρών λόγω του απόλυτου ελέγχου της Ρωσίας στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. 

»Τώρα σειρά έχει η ουκρανική πλευρά, η οποία δεν έχει ακόμη καθαρίσει τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας κοντά στις όχθες της, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων του λιμανιού.

»Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην Ουκρανία».

Νωρίτερα το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι δεν θα καθορίσει τα ύδατα γύρω από το λιμάνι, καθώς χρειάζονται ως αμυντικό μέτρο ενάντια στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που πλησιάζει τη νότια ακτή της Ουκρανίας και εξαπολύει επιθέσεις από τη θάλασσα, σε Οδησσό και Μικολάιβ.
 

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ