Η Ρώμη βάζει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ σε όποιον πετά μάσκες και γάντια εκτός κάδου

Η Ρώμη βάζει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ σε όποιον πετά μάσκες και γάντια εκτός κάδου Facebook Twitter
0

Η δήμαρχος της Ρώμης όρισε πρόστιμο από 250 μέχρι 500 ευρώ σε πολίτες που πετούν μεταχειρισμένες μάσκες και γάντια σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και γενικότερα εκτός των κάδων απορριμμάτων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα πεζοδρόμια, οι χώροι πράσινου, αλλά ακόμη και πολλοί κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών έχουν γεμίσει με χάρτινες ή και πάνινες μεταχειρισμένες μάσκες.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, αναφέρει ότι τα αντικείμενα αυτά δεν πρέπει να απορρίπτονται ούτε στους μικρούς κάδους στο εσωτερικό των γραφείων και χώρων εργασίας γενικότερα.

Η κίνηση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι θεωρείται και συνέπεια των καταγγελιών μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία σε πρόσφατες εκστρατείες καθαρισμού παραθαλάσσιων εκτάσεων -όπως και στις όχθες του Τίβερη και του ποταμού Πάδου- εντόπισαν και μάζεψαν χιλιάδες προστατευτικές μάσκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM