Η πρώτη εμφάνιση του Ναβάλνι μετά την απεργία πείνας- «Είμαι απλά ένας φρικτός σκελετός»

Η πρώτη εμφάνιση του Ναβάλνι μετά την απεργία πείνας- «Είμαι απλά ένας φρικτός σκελετός» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως μετά την απεργία πείνας που έκανε.

 

Ο 44χρονος εμφανίστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε δικαστήριο, στην εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση δυσφήμησης βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο.

 

Ο Ναβάλνι, που εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, ήταν εμφανώς αδυνατισμένος, καταβεβλημένος και με ξυρισμένο κεφάλι.

 

«Με πήγαν σε λουτρά χθες, υπήρχε ένας καθρέφτης εκεί. Κοίταξα τον εαυτό μου, είμαι απλά ένας φρικτός σκελετός», είπε στο δικαστήριο σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Dozhd.

 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου, απαιτώντας να τους παρασχεθεί κατάλληλη ιατρική περίθαλψη στη φυλακή. Στις 23 Απριλίου ανακοίνωσε ότι σταματά σταδιακά την απεργία πείνας.Νωρίτερα σήμερα η ομάδα του ανακοίνωσε ότι διαλύει το δίκτυο γραφείων της σε όλη τη χώρα. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει να χαρακτηριστεί εξτρεμιστική η οργάνωση του Ναβάλνι.

 

Ήδη, αυτή την εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του 44χρονου (FBK) να διοργανώνει συγκεντρώσεις και να κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Επίσης, έπειτα από αίτημα του εισαγγελέα δεν έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση από δικαστήριο, στις 17 Μαΐου.

 

Σε περίπτωση που η οργάνωση του Ναβάλνι χαρακτηριστεί εξτρεμιστική, οι αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν ποινές φυλάκισης στους ακτιβιστές, όπως και να «παγώσουν» τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Με πληροφορίες από DW, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ