Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας για την παύση της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας για την παύση της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία Facebook Twitter
O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ως βήμα υπέρ της ειρήνης αποτιμά η Ρωσία την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσει» τη στρατιωτική βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του BBC, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι εάν οι ΗΠΑ αναστείλουν όντως τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει το Κίεβο σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. «Φυσικά, πρέπει ακόμη να ελέγξουμε τις λεπτομέρειες», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αν είναι αλήθεια, τότε πρόκειται για μια απόφαση που θα μπορούσε πραγματικά να ωθήσει το καθεστώς του Κιέβου σε μια ειρηνευτική διαδικασία. Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν ή παύσουν αυτές τις προμήθειες, αυτό θα είναι πιθανώς η καλύτερη συμβολή στον σκοπό της ειρήνης» σχολίασε ο Πεσκόφ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε νωρίτερα σήμερα την παύση των παραδόσεων στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αυξάνοντας την πίεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα.

«Παγώσαμε και επανεξετάζουμε τη βοήθειά μας για να βεβαιωθούμε ότι συμβάλλει σε μια λύση», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι επικεντρώνεται στην ειρήνη. Χρειαζόμαστε και οι εταίροι μας να είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο», πρόσθεσε .

Η κίνηση κατά της Ουκρανίας ακολούθησε την επίθεση που εξαπέλυσε τόσο ο Τραμπ όσο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι ΝτΙ Βανς, κατά του Ουκρανού προέδρου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στο Οβάλ Γραφείο.

Η απόφαση Τραμπ επεκτείνεται σε όλα τα οπλικά συστήματα που δεν βρίσκονται ακόμη σε ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου του υλικού που είναι  ήδη προς μεταφορά ή στην Πολωνία και περιμένει για να δοθεί στην Ουκρανία. Η απόφαση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για το Κίεβο, καθώς οι  Ηνωμένες Πολιτείες  αποτελούν τον κύριο προμηθευτή στρατιωτικής βοήθειας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM