Η πρώτη αντίδραση της Κάρλα Μπρούνι μετά την καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί- Η ανάρτηση στο Instagram

Η Κάρλα Μπρούνι με τον Νικολά Σαρκοζί Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Με μία τρυφερή φωτογραφία των δυο τους και ένα μήνυμα στήριξης στον σύζυγό της, σχολίασε η Κάρλα Μπρούνι την καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί.

 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών- ένα από τα οποία χωρίς αναστολή- για διαφθορά.

 

«Τι παράλογη επιμονή αγάπη μου, Νικολά Σαρκοζί. Η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα αναδειχθεί», έγραψε η Κάρλα Μπρούνι στον λογαριασμό της στο Instagram, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια φωτογραφία της με τον σύζυγό της και το σχόλιο «αδικία» σε hashtag.

 

 

Ο Σαρκοζί έγινε σήμερα ο δεύτερος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που καταδικάζεται για διαφθορά, μετά τον Ζακ Σιράκ. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Η ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε τόσο στον πρώην ανώτατο δικαστικό Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, όσο και στον δικηγόρο του Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ, στον οποίο επιβλήθηκε και πενταετής απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος. Οι δυο τους κρίθηκαν ένοχοι και για παραβίαση επαγγελματικού απορρήτου.



Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σαρκοζί πρόσφερε στον δικαστικό μια πολυπόθητη θέση στο Μονακό, με αντάλλαγμα πληροφορίες εκ των έσω για έρευνα αναφορικά με καταγγελίες ότι είχε δεχθεί παράνομα ποσά από την Λιλιάν Μπετανκούρ για την προεκλογική καμπάνια του 2007.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι συνδέθηκαν σε «σύμφωνο διαφθοράς», αλλά δεν επέβαλε τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης, τα δύο χωρίς αναστολή, που ζητούσαν οι εισαγγελείς, κρίνοντας ότι η προεδρική εικόνα έχει αμαυρωθεί από την υπόθεση αυτή «με καταστροφικές συνέπειες».



Η δικηγόρος του πρώην προέδρου, Ζακλίν Λαφόντ, δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση. Η ίδια έκανε λόγο για «εξαιρετικά σκληρή και παντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη απόφαση», ενώ πρόσθεσε ότι ο Σαρκοζί είναι «ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει για να αποδείξει την αθωότητά του».

Ο Σαρκοζί θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στις 17 Μαρτίου για την υπόθεση Bygmalion, σχετικά με τις δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM