Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Ένοχος ο Νικολά Σαρκοζί Facebook Twitter
EPA
0

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά την απόφαση γαλλικού δικαστηρίου. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υπόθεση διαφθοράς και τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο από τα οποία με αναστολή.

Ο Νικολά Σαρκοζί, διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 2007 μέχρι το 2012 και κατηγορείται ότι προσέφερε δουλειά σε δικαστή στο Μονακό, με αντάλλαγμα εσωτερική πληροφόρηση για υπόθεση σχτικά με τα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής καμπάνιας του για την Προεδρία.

Ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε διέπραξε το παραμικρό έγκλημα διαφθοράς». Πρόκειται για τον δεύτερο πρώην πρόεδρο στη νεότερη ιστορία της Γαλλίας, μετά τον Ζακ Σιράκ, που καταδικάζεται για διαφθορά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM