Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Ένοχος ο Νικολά Σαρκοζί Facebook Twitter
EPA
0

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά την απόφαση γαλλικού δικαστηρίου. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υπόθεση διαφθοράς και τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο από τα οποία με αναστολή.

Ο Νικολά Σαρκοζί, διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 2007 μέχρι το 2012 και κατηγορείται ότι προσέφερε δουλειά σε δικαστή στο Μονακό, με αντάλλαγμα εσωτερική πληροφόρηση για υπόθεση σχτικά με τα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής καμπάνιας του για την Προεδρία.

Ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε διέπραξε το παραμικρό έγκλημα διαφθοράς». Πρόκειται για τον δεύτερο πρώην πρόεδρο στη νεότερη ιστορία της Γαλλίας, μετά τον Ζακ Σιράκ, που καταδικάζεται για διαφθορά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM