Η προειδοποίηση του Μπιλ Γκέιτς για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Η προειδοποίηση του Μπιλ Γκέιτς για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας Facebook Twitter
EPA
0

Η συνεχιζόμενη εμπορική μάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αποτελεί σοβαρή απειλή για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανισότητας και της φτώχειας στον κόσμο, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Σε μια συνέντευξη με τον Guardian, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε ότι η οικονομική σύγκρουση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, θα μπορούσε να προκαλέσει αποτυχία επίλυσης για μερικά από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα.

«Αν η σχέση ΗΠΑ-Κίνας, υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει, τότε αυτό θα έπληττε την παγκόσμια οικονομία και την ικανότητα του κόσμου να συνεργαστεί», δήλωσε ο Γκέιτς. «Πιστεύω πολύ στις συνεργασίες πλούσιων χωρών, ειδικά όταν πρόκειται να βοηθήσουν φτωχότερες χώρες. Αλλά, δεν νομίζω ότι είναι σωστή η άνοδος αυτής της λαϊκιστικής ρητορικής που θέλει τις χώρες να κοιτάνε  μόνο τα δικά τους συμφέροντα».

Ο ιδρυτής της Microsoft παραδέχτηκε ότι οι φιλόδοξοι στόχοι που ορίστηκαν από τον ΟΗΕ το 2015 φαίνεται απίθανο να επιτευχθούν. Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, στους οποίους συμφώνησαν πως 193 παγκόσμιους ηγέτες είναι μια σειρά μέτρων για την επίτευξη τριών ως το 2030 του τερματισμού της φτώχειας, την καταπολέμηση της ανισότητας και της αδικίας και την κλιματική αλλαγή. O Γκέιτς αναφέρεται σε μερικά σημαντικά βήματα που έχουν γίνει όπως η μείωση της παιδικής θνησιμότητας, αλλά δηλώνει πως υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος ώσπου να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι οι στόχοι είναι εφικτοί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ