Η Prada εξαγόρασε τον Versace: Το deal των 1,25 δισ. ευρώ

Η Prada εξαγόρασε τον Versace: Το deal των 1,25 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Η Mucia Prada και η Donatella Versace / Φωτ: Getty
0

Η Prada εξαγόρασε τον Versace, σε ένα εμπορικό deal που φτάνει τα 1,25 δισ. ευρώ.

Ο ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε «οριστική συμφωνία» με τον αμερικανικό όμιλο Capri Holdings για την εξαγορά του 100% του οίκου Versace, έναντι ποσού 1,25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ένωση των δύο ιταλικών οίκων μόδας αναμένεται να δημιουργήσει έναν ισχυρό ιταλικό όμιλο στον χώρο των ειδών πολυτελείας, με ετήσιο κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας τον ικανό να ανταγωνιστεί κολοσσούς όπως οι LVMH και Kering.

Η Prada δανείζεται επιπλέον 250 εκατομμύρια ευρώ για να επενδύσει στην επανεκκίνηση του Versace, που πέρυσι έκλεισε με ζημιές πέρυσι καθώς αγωνίζεται να συμβαδίσει με μεγαλύτερα brands εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης στις πωλήσεις πολυτελείας.

Η συμφωνία προχωρά παρά το γενικότερο κακό κλίμα που πυροδότησε ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ, ο οποίος κινδυνεύει να σφυρηλατήσει τη ζήτηση για προϊόντα υψηλού επιπέδου, εκτός από το να θολώσει τις προοπτικές για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της μόδας. 

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Michael Kors και Versace, Capri, υποχώρησαν 36% μέσα σε μια εβδομάδα, προτού ανακάμψουν μερικώς την Τετάρτη, αφού ο Τραμπ ανακοίνωσε παύση 90 ημερών στους αυστηρότερους δασμούς στις εισαγωγές από όλες τις χώρες εκτός από την Κίνα.

Πρόσφατα, το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι η Prada βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του Versace από την Capri Holdings.

Η Capri είχε αγοράσει τη Versace το 2018 για περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Μια πιθανή εξαγορά του οίκου μόδας που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο σχεδιαστή Gianni Versace το 1978 θα επέτρεπε στην Prada να δημιουργήσει έναν μεγαλύτερο ιταλικό παίκτη που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τους παγκόσμιους ομίλους πολυτελείας όπως η LVMH και η Kering SA.

Η εξαγορά θα αντιστρέψει μια τάση δεκαετιών, σύμφωνα με την οποία οι ιταλικοί όμιλοι μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Gucci και Valentino, εξαγοράζονται από ξένους αντιπάλους. 

Η ιταλική εταιρεία πέρασε εβδομάδες αξιολογώντας τη Versace με τους συμβούλους της, αποκτώντας αποκλειστική πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία και στοιχεία πωλήσεων, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η αισθητική της μινιμαλιστικής Prada και της «μαξιμαλιστικής» Versace «είναι εκ διαμέτρου αντίθετες» και δεν θα υπήρχε κίνδυνος «κανιβαλισμού», ανέφεραν οι αναλυτές της UBS σε σημείωμά τους.

Με πληροφορίες από BoF, ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM