Η Πελόζι ζητά άμεση καθαίρεση του Τραμπ: Είναι επικίνδυνος- Ανοιχτό ενδεχόμενο για παραπομπή του

Η Πελόζι ζητά άμεση καθαίρεση του Τραμπ: Είναι επικίνδυνος- Ανοιχτό ενδεχόμενο για παραπομπή του Facebook Twitter
EPA
0

Η Νάνσι Πελόζι κάλεσε και αυτή με τη σειρά της τον Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία, για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παραπομπή του.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε «επικίνδυνο άτομο» τον απερχόμενο πρόεδρο και τόνισε ότι δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία, παρότι παραμένουν 13 ημέρες για την ολοκλήρωση της θητείας του. «Κάθε ημέρα μπορεί να είναι ένα σόου τρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις της, η Πελόζι συντάχθηκε με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ και κάλεσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να επικαλεστεί την 25η τροπολογία. Διαφορετικά, η Βουλή θα είναι έτοιμη να παραπέμψει ξανά τον Τραμπ, ανέφερε. «Ο πρόεδρος πρέπει να λογοδοτήσει ξανά», υπογράμμισε.

 

«Είναι πολύ επικίνδυνο άτομο που δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση, ακόμη κι αν η θητεία του τελειώνει. Είναι επείγον. Είναι μία επείγουσα κατάσταση ύψιστης σημασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόζι και σημείωσε ότι δέχεται «βροχή» μηνυμάτων από Δημοκρατικούς που ζητούν την παραπομπή του Τραμπ.

Η Πελόζι είχε και ένα μήνυμα προς τα μέλη της διοίκησης Τραμπ. «Υποστηρίζουν αυτές τις πράξεις; Είναι έτοιμοι να πουν ότι τις επόμενες 13 ημέρες αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος δεν θα κάνει περισσότερη ζημιά στη δημοκρατία μας;», είπε.

«Αν και έχουν απομείνει μόνο 13 ημέρες, κάθε ημέρα μπορεί να είναι ένα σόου τρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στις δηλώσεις της κατηγόρησε τον Τραμπ ότι υποκίνησε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής και πρόσθεσε ότι- αν ο Πενς δεν επικαλεστεί την 25η τροπολογία- τότε η Βουλή μπορεί να αναγκαστεί να παραπέμψει τον απερχόμενο πρόεδρο για τις «στασιαστικές πράξεις του».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM