Επικεφαλής Δημοκρατικών στη Γερουσία: Να επικαλεστεί αμέσως ο Πενς την 25η τροπολογία, για απομάκρυνση του Τραμπ

Επικεφαλής Δημοκρατικών στη Γερουσία: Να επικαλεστεί αμέσως ο Πενς την 25η τροπολογία, για απομάκρυνση του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, κάλεσε τον Μάικ Πενς να επικαλεστεί αμέσως την 25η τροπολογία, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

«Αυτά που συνέβησαν στο Καπιτώλιο χθες ήταν μια εξέγερση ενάντια στις ΗΠΑ, που υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο. Αυτός ο πρόεδρος δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία ούτε μία μέρα παραπάνω», δήλωσε ο Σούμερ.

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος, που μπορεί να γίνει και σήμερα, για την απομάκρυνση του προέδρου από τη θέση του «είναι ο αντιπρόεδρος να επικαλεστεί αμέσως την 25η τροπολογία», συνέχισε ο Δημοκρατικός.

Αν ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να «ορθώσουν ανάστημα», τότε ο Κογκρέσο πρέπει να συνέλθει, προκειμένου να αποπέμψει τον πρόεδρο, κατέληξε ο Σούμερ.

Σε αυτούς που ζητούν την επίκληση της 25ης τροπολογίας για την απομάκρυνση του Τραμπ προστέθηκε σήμερα και ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρόεδρος έχει χάσει την επαφή, όχι μόνο με τα καθήκοντά ή ακόμη και με τον όρκο του, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα», ανέφερε ο Κίνζιγκερ. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια διαδικασία παραπομπής του Τραμπ στο Κογκρέσο με σκοπό την καθαίρεσή του.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πληροφορίες ότι υπουργοί κάνουν ήδη άτυπες συζητήσεις για την 25η τροπολογία, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Τραμπ από την εξουσία πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο Πενς, μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ