«Η παρέμβαση των οικονομολόγων είναι ανεύθυνη και εξοργιστική»

«Η παρέμβαση των οικονομολόγων είναι ανεύθυνη και εξοργιστική» Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , χαρακτήρισε ως «ανεύθυνη» και «εξοργιστική» την κριτική που άσκησαν 160 Γερμανοί οικονομολόγοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ, ο ίδιος μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Βερολίνου-Βραδεμβούργου, δήλωσε πως «οι οικονομολόγοι πρέπει να χρησιμοποιούν τον όρο "τραπεζικά χρέη" υπεύθυνα» και πρόσθεσε ότι «προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη».

Ο κ. Σοίμπλε, στη συνέχεια απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό τους ότι μέσω του ανοίγματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) η Γερμανία ενδεχομένως να εγγυάται και για τραπεζικά χρέη. «Στην ουσία δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση της εγγύησης, αλλά για τη δημιουργία μιας κοινής εποπτείας στην Ευρώπη», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι ο μηχανισμός διάσωσης για τα κράτη δεν μετατράπηκε σε μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών.

Σημειώνεται πως εχθές με δημόσια έκκλησή τους η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν για «κίνδυνο τον οποίο διατρέχει πλέον και η γερμανική οικονομία» και καλούν τους γερμανούς πολίτες να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές της περιφέρειάς τους.


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM