Η Ουκρανία ζητά αποζημίωση από το Ιράν για την «κατά λάθος» κατάρριψη του αεροσκάφους

Η Ουκρανία ζητά αποζημίωση από το Ιράν για την «κατά λάθος» κατάρριψη του αεροσκάφους Facebook Twitter
EPA
0

Η Ουκρανία αναμένει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας, πλήρη παραδοχή ενοχής και την καταβολή αποζημιώσεων από το Ιράν μετά την παραδοχή της Τεχεράνης ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν από λάθος το αεροσκάφος της Ukraine Airlines International.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανακοίνωσή του σήμερα επεσήμανε ότι το Ιράν δήλωσε ένοχο για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους. Όμως επιμένουμε σε πλήρη παραδοχή ενοχής.

Αναμένουμε από το Ιράν διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητά του να διεξαγάγει πλήρη και ανοικτή έρευνα, να προσαγάγει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, να καταβάλει αποζημιώσεις και να ζητήσει επισήμως συγγνώμη μέσω της διπλωματικής οδού, πρόσθεσε.

Η Ουκρανία ζητά αποζημίωση από το Ιράν για την «κατά λάθος» κατάρριψη του αεροσκάφους Facebook Twitter
Θρήνος για τους νεκρούς επιβάτες/EPA

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ukraine Airlines International Γεβγένιι Ντίχνε δήλωσε σήμερα ότι δεν αμφέβαλε ποτέ ότι η εταιρεία δεν ευθυνόταν για τη συντριβή του αεροσκάφους της την Τετάρτη, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Έντεκα Ουκρανοί, ανάμεσά τους τα εννέα μέλη του πληρώματος του Boeing 737, είναι μεταξύ των 176 θυμάτων του δυστυχήματος, σύμφωνα με το Κίεβο. Ο Ντίχνε ανήρτησε ανακοίνωση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του κατέρριψαν "από λάθος" το ουκρανικό αεροσκάφος.

"Δεν αμφιβάλαμε ούτε για δευτερόλεπτο ότι το πλήρωμά μας και το αεροπλάνο μας δεν θα μπορούσαν να ευθύνονται για αυτή την φρικτή συντριβή", τόνισε. "Ήταν οι καλύτεροι άνδρες και γυναίκες μας. Οι καλύτεροι", πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM