Η Ουγγαρία ΔΕΝ αποχωρεί από τη συνθήκη «ΔουβλίνοΙΙΙ»

Η Ουγγαρία ΔΕΝ αποχωρεί από τη συνθήκη «ΔουβλίνοΙΙΙ» Facebook Twitter
7

Update: Δεν αποχωρεί τελικά - Όλες οι εξελίξεις εδώ

Την έντονη αντίδραση της Ε.Ε. προκάλεσε η ξαφνική απόφαση του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν να αποχωρήσει η χώρα του προσωρινά από την εφαρμογή της συμφωνίας «Δουβλίνο 2».

Η ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν έχει πλέον τη δυνατότητα φιλοξενίας άλλων μεταναστών ενώ υπόσχεται ότι θα επιστρέψει στη συμφωνία όταν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Ουγγαρία δεν θα δέχεται στο έδαφος της πρόσφυγες και μετανάστες από άλλες χώρες της Ε.Ε., στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι η Ουγγαρία είναι η χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ε.Ε..

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά εξηγήσεις από την ουγγρική κυβέρνηση για αυτή την απόφαση και σημειώνει ότι θέλει να ξέρει σε τι ενέργειες προβαίνει η Βουδαπέστη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητή κλινική για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητή κλινική για τα παιδιά της Γάζας

Το όχημα έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς το είχε δωρίσει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Βηθλεέμ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Για καθίστε μόνο να δούμε τι κατάληξη θα έχει.... γιατί αυτοί το είπαν, αυτό δεν σημαίνει και ότι θα τους περάσει.Θα κρατήσω αυτό το θέμα στους σελιδοδείκτες μου. Εγώ προσωπικά τους δίνω μια εβδομάδα το πολύ μέχρι να ανακαλέσουν την απόφαση... θα δούμε εάν έχω άδικο ή δίκιο.Όποιος συμφωνεί μα την εκτίμησή μου ας πατήσει "ναι", όποιος δεν συμφωνεί ας πατήσει "όχι"... σε μια εβδομάδα θα δούμε.
Lol, αυτό και αν είναι ρεκορ ! Στις 16:01 ανέβηκε το σχόλιό μου, στις 16:04 ανέβηκε η είδηση περί υπαναχώρησης. Το "σασπενς" δεν κράτησε όχι μια εβδομάδα αλλά ούτε καν 3 λεπτά...Πάλι καλά δηλαδή που πρόλαβα, γιατί θα μου έλεγαν ότι το είπα αφού το είδα !
ω, μον ντιέ! μα εμάς μάς είχαν πει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει... λέτε να μάς εξαπάτησαν; Όπως είπε μέσω twitter η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή “Η αντιμετώπιση του Εθνικού προβλήματος της μετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα”. Αυτή είναι η αλήθεια τελικά. Η μετανάστευση έχει χρήμα που δεν ξέρουμε απο ποιά χέρια περνάει και που πάει(μάλλον στους κρατικοδίαιτους της "επιχειρηματικότητας")
κανονικα αυτο θα επρεπε να κανουμε κι εμεις!η χωρα δεν αντεχει αλλους μταναστες αφενος κι αφετερου ουτε και για τους ιδιους τους μεταναστες ειναι καλο να μην αντιμετωπιζονται και να μη ζουν οπως τους αξιζει.κανονικα αυτο ειναι θεμα το οποιο πρεπει να λυθει μεσω συζητησεων με ολες τις χωρες της Ε.Ε. γιατι επειγει.εφοσον οι ανθρωποι αυτοι εχουν προβληματα και αναγκαζονται να μεταναστευσουν πρεπει να βρεθει και μια λυση για τη στεγαση,την τροφη,την εργασια αυτων των ανθρωπων.το να κοιμουνται σε παγκακια δεν ειναι λυση, ειναι αδιαφορια ως προς το προσωπο αυτων των ανθρωπων.