Η Ολλανδία δεν θα δεχθεί τους 47 μετανάστες που διέσωσε το Sea Watch 3

Η Ολλανδία δεν θα δεχθεί τους 47 μετανάστες που διέσωσε το Sea Watch 3 Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Ολλανδία απέρριψε σήμερα το αίτημα της Ιταλίας να δεχθεί 47 μετανάστες που επιβαίνουν σε ένα πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Η είσοδος του Sea Watch 3, όπως είναι το όνομα του πλοίου, έχει απαγορευθεί στα ιταλικά λιμάνια.

Η Ολλανδία υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους που είναι αληθινοί πρόσφυγες και εκείνους που είναι οικονομικοί μετανάστες.

Το Sea Watch 3, το οποίο έχει ναυλωθεί από μια γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση και φέρει ολλανδική σημαία, διέσωσε τους μετανάστες από μια λαστιχένια λέμβο ανοικτά των ακτών της Λιβύης πριν από μία και πλέον εβδομάδα.

Από τότε ταξιδεύει στη θάλασσα και αντιμετωπίζει κύματα που φθάνουν έως και τα επτά μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρια, είπε πως το πλοίο θα πρέπει να πάει είτε στη Γαλλία, την οποία έχει κατηγορήσει ότι αποφεύγει τις ευθύνες της, είτε στην Ολλανδία.

Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, το οποίο επιβλέπει τη μεταναστευτική πολιτική, ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί κανέναν μετανάστη από τo Sea Watch έως ότου επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το πώς θα διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες.

«Εκείνοι που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία θα πρέπει να στέλνονται αμέσως πίσω κατά την άφιξή τους στα σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Χωρίς σαφή προοπτική για μια τέτοια δομική λύση, η Ολλανδία δεν θα λάβει μέρος σε μέτρα ad hoc για την αποβίβαση.»

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που το Sea Watch παραμένει μεσοπέλαγα με τους διασωθέντες μετανάστες και χωρίς την προοπτική ενός ασφαλούς λιμανιού.

Η τελευταία αντιπαράθεση τελείωσε έπειτα από 19 ημέρες και μια συμφωνία μεταξύ οκτώ χωρών της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, να δεχθούν τους μετανάστες.

Η Ολλανδία, η οποία είχε δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στις δεκαετίες του 1960 και 1970 προκειμένου να εργαστούν ως εργάτες, έχει υιοθετήσει μια από τις αυστηρότερες πολιτικές για τη μετανάστευση στην Ευρώπη, έπειτα από έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM