Η Ολλανδία δεν θα δεχθεί τους 47 μετανάστες που διέσωσε το Sea Watch 3

Η Ολλανδία δεν θα δεχθεί τους 47 μετανάστες που διέσωσε το Sea Watch 3 Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Ολλανδία απέρριψε σήμερα το αίτημα της Ιταλίας να δεχθεί 47 μετανάστες που επιβαίνουν σε ένα πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Η είσοδος του Sea Watch 3, όπως είναι το όνομα του πλοίου, έχει απαγορευθεί στα ιταλικά λιμάνια.

Η Ολλανδία υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους που είναι αληθινοί πρόσφυγες και εκείνους που είναι οικονομικοί μετανάστες.

Το Sea Watch 3, το οποίο έχει ναυλωθεί από μια γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση και φέρει ολλανδική σημαία, διέσωσε τους μετανάστες από μια λαστιχένια λέμβο ανοικτά των ακτών της Λιβύης πριν από μία και πλέον εβδομάδα.

Από τότε ταξιδεύει στη θάλασσα και αντιμετωπίζει κύματα που φθάνουν έως και τα επτά μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρια, είπε πως το πλοίο θα πρέπει να πάει είτε στη Γαλλία, την οποία έχει κατηγορήσει ότι αποφεύγει τις ευθύνες της, είτε στην Ολλανδία.

Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, το οποίο επιβλέπει τη μεταναστευτική πολιτική, ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί κανέναν μετανάστη από τo Sea Watch έως ότου επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το πώς θα διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες.

«Εκείνοι που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία θα πρέπει να στέλνονται αμέσως πίσω κατά την άφιξή τους στα σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Χωρίς σαφή προοπτική για μια τέτοια δομική λύση, η Ολλανδία δεν θα λάβει μέρος σε μέτρα ad hoc για την αποβίβαση.»

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που το Sea Watch παραμένει μεσοπέλαγα με τους διασωθέντες μετανάστες και χωρίς την προοπτική ενός ασφαλούς λιμανιού.

Η τελευταία αντιπαράθεση τελείωσε έπειτα από 19 ημέρες και μια συμφωνία μεταξύ οκτώ χωρών της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, να δεχθούν τους μετανάστες.

Η Ολλανδία, η οποία είχε δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στις δεκαετίες του 1960 και 1970 προκειμένου να εργαστούν ως εργάτες, έχει υιοθετήσει μια από τις αυστηρότερες πολιτικές για τη μετανάστευση στην Ευρώπη, έπειτα από έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM