Η Nike σταματά τη χρήση δερμάτων από καγκουρό για τα παπούτσια της

Η Nike θα εγκαταλείψει τη χρήση δερμάτων καγκουρό για τα παπούτσια της το 2023 Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Nike δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί δέρματα καγκουρό για τα αθλητικά παπούτσια της φέτος, λίγες εβδομάδες μετά από ένα παρόμοιο βήμα στο οποίο προχώρησε η γερμανική εταιρεία Puma.

Η απόφαση της Nike αναφορικά με τα δέρματα καγκουρό για τα παπούτσια της, αναφέρει το Reuters, θα τερματίσει μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πρακτική που έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών και των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Nike: Με δικό της συνθετικό υλικό αντικαθιστά τη χρήση δέρματος καγκουρό

H Nike Inc. σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ανέφερε ότι θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ποδοσφαιρικών παπουτσιών Tiempo, με την ονομασία Tiempo Legend Elite, με ένα δικό της συνθετικό υλικό που αντικαθιστά τη χρήση δέρματος καγκουρό.

Η σειρά ποδοσφαιρικών παπουτσιών Tiempo Premier, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, θα σταματήσει την επεξεργασία δέρματος καγκουρό, δήλωσε η Nike. Η εταιρεία τερμάτισε τη συνεργασία της με τον μοναδικό προμηθευτή δέρματος καγκουρό το 2021, πρόσθεσε.

Μεγάλη νίκη για τους ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων

Η απόφαση της Nike και της Puma να τερματίσουν τη χρήση δέρματος καγκουρό στα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια έρχεται ως μεγάλη νίκη για τους ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων, οι οποίοι εδώ και καιρό καλούν τις εταιρείες να εγκαταλείψουν τις πρακτικές που συνεπάγονται τη βάναυση μεταχείριση των ζώων.

«Η ανακοίνωση της Nike είναι ένα ιστορικό γεγονός για την προστασία της άγριας ζωής και οι δονήσεις θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αυστραλία, όπου λαμβάνει χώρα η μαζική σφαγή καγκουρό για εμπορικούς λόγους», δήλωσε την Τρίτη ο Γουέιν Πασέλ, πρόεδρος του Κέντρου για μια Ανθρώπινη Οικονομία.

Η ομάδα έχει πρωτοστατήσει στην εκστρατεία με τον τίτλο «Τα καγκουρό δεν είναι παπούτσια», την οποία ανακοίνωσε το 2020, και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή νομοθεσίας για την απαγόρευση της εισαγωγής και πώλησης προϊόντων από καγκουρό.

Μια αυξανόμενη γενιά νεότερων, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων αγοραστών έχει επίσης πιέσει για περισσότερη βιωσιμότητα από τις εταιρείες ένδυσης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, η Kering SA, η ιταλική Prada και η εταιρεία κατασκευής μπουφάν Canada Goose Holdings Inc. έχουν εγκαταλείψει τη χρήση γούνας ζώων στις συλλογές τους τα τελευταία χρόνια.

Η Καλιφόρνια δεν επιτρέπει την πώληση ή την εισαγωγή προϊόντων από καγκουρό στην πολιτεία από το 1971.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM