Η νέα Μις Τουρκία «παραβιάζει» τα πρότυπα ομορφιάς; Διχασμός για τα καλλιστεία και την επιλογή της Ιντίλ Μπιλγκέ

Αντιδράσεις για τη νέα Μις Τουρκία: «Είναι αυτή ομορφιά; Έχει αρρενωπά χαρακτηριστικά» Facebook Twitter
0

Η στέψη της Ιντίλ Μπιλγκέν ως Μις Τουρκία για το 2024 έχει προκαλέσει διαμάχη στα socia media και τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας και ο λόγος είναι η εμφάνισή της, η οποία για πολλούς απέχει πολύ από τα πρότυπα ομορφιάς.

Η στέψη της 24χρονης Μπιλγκέν με ύψος 1,80, η οποία είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής, έχει προκαλέσει μία διαμάχη στην Τουρκία που έχει δύο στρατόπεδα.

Celebrities της γειτονικής χώρας αλλά και πολλά δημόσια πρόσωπα έχουν συστρατευθεί για την υπεράσπιση της 24χρονης εστεμμένης, τονίζοντας τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, της ευφυΐας και της ατομικότητας, τασσόμενοι με την άποψη ότι η εξωτερική ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό και πως θα πρέπει να μετρούν και άλλα πράγματα στην απόφαση να χαρακτηριστεί κάποιος όμορφος. 

Η διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια Αλέινα Τιλκί ήταν από τις πρώτες που εξέφρασε την υποστήριξή της, δηλώνοντας: «Αν και γενικά δεν υποστηρίζω τα καλλιστεία ομορφιάς, θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που είναι επιτυχημένες, έχουν μια ιστορία και είναι μοναδικές. Αντιπροσωπεύει τις Τουρκάλες γυναίκες με την ποιοτική ομορφιά της», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της η Μις Τουρκία 2016, Ετζέμ Ουζγκιόρ, η οποία είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες επικρίσεις, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της στην 24χρονη Μπιλγκέν. «Και τότε δέχτηκα έντονη κριτική. Στέκομαι στο πλευρό της Ιντίλ», δήλωσε.

Η Νεμπαχάτ Τσεχρέ, Μις Τουρκία 1960, εξέφρασε τον θαυμασμό της και ευχήθηκε στη Μπίλγκεν συνεχή επιτυχία. Η Τσαγλά Σικέλ Μις Τουρκία 1997, καταδίκασε τις επιθέσεις ως απαράδεκτες και προέτρεψε τους άλλους να σταθούν ενάντια σε τέτοια αρνητικότητα.

Από την άλλη υποάρχει το απέναντι στρατόπεδο που αποκαλεί τους παραπάνω αφελείς. Η αιτιολογία τους είναι το ότι καθετί στην Τουρκία είναι πολιτικοποιημένο και το γεγονός ότι η Μπιλγκέν είναι η κόρη του Μουσταφά Λεβέντ Μπιλγκέν, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Τουρκίας στο Κίεβο δεν έπρεπε να ξεφεύγει της προσοχής, λίγες μάλιστα μέρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του περί ανάγκης επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Η διάσημη Τουρκάλα τρανς τραγουδίστρια Μπουλέντ Ερσόι, η οποία αποκαλείται και «ντίβα», κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δήλωσε: «Είναι αυτή ομορφιά; Έχει αρρενωπά χαρακτηριστικά», παρατήρησε η Ερσόι, προσθέτοντας: «Ας μην πληγώσουμε ή αναστατώσουμε το νεαρό κορίτσι».

Άλλη Τουρκάλα τραγουδίστρια της ποπ, η Ντεμέτ Ακαλίν αμφισβήτησε την καταλληλότητα της Μπιλγκέν για το στέμμα. «Ίσως να δώσει πίσω το στέμμα ή αν υπήρχε κάτι σαν δημόσια ψηφοφορία... Γλυκιά μου, μπορεί να θέλεις να κερδίσεις, αλλά αυτός είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς, όχι ένας διαγωνισμός ευνοιοκρατίας», έγραψε η Akalın στο Twitter, με σαφή αναφορά στο επάγγελμα του πατέρα της.

Από την πλευρά της η Ιντίλ Μπιλγκέν έκλεισε όλα τα σχόλια στα social media προκειμένου να μετριάσει την αρνητική εικόνα και δήλωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση: «Τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει τραγωδίες όπως η βία κατά των γυναικών και των παιδιών, αποδίδω τα αρνητικά σχόλια για μένα στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Είναι άνθρωποι που εκφράζουν τη γνώμη τους χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τίποτα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλιά τους».

Λίγες ώρες μετά από τη στέψη της, η Μπιλγκέν διορίστηκε γιατρός στο κοινοτικό νοσοκομείο του Γιαϊλαντερέ, βορειοδυτικά της Ρωμανούπολης (Μπινγκιόλ) στην ομώνυμη επαρχία στα βάθη της Μικράς Ασίας. Όπως δήλωσε το «γιατρός» είναι αυτό που τη χαρακτηρίζει και αυτό είναι που θα επιδιώξει στη ζωή της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ